Spectaculaire comeback levert ZZVV zege op tegen SCD’83

Mariënberg en SVVN op herhaling!
23 september 2018
Hoogeveen zaterdag begint overtuigend aan competitie
23 september 2018

Spectaculaire comeback levert ZZVV zege op tegen SCD’83

ZZVV heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In een wedstrijd met een krankzinnige slotfase werd SCD’83 met 3-2 verslagen. De wedstrijd kende met rode kaarten, late doelpunten, een periode van staken door onweer, stortbuien en de terugkeer van een 50-jarige doelman veel opmerkelijke momenten.

De terugkeer van een 50-jarige doelman was het hoofdthema van de wedstrijd. Eerste doelman Bas Blanken was geblesseerd en tweede doelman Jelle Verburg was afwezig vanwege een bruiloft. Uiteindelijk stond zaterdag Luuk Drost onder de lat. De doelman maakte bijna 32 jaar geleden zijn debuut bij ZZVV, speelde bij onder meer Be Quick’28 en Genemuiden op het destijds hoogste amateurniveau en stopte goed tien jaar geleden. Toch zei Drost ja toen hem werd gevraagd onder de lat te staan tijdens de wedstrijd. Het werd er één om nooit te vergeten.

Al vroeg in de wedstrijd nam ZZVV het heft in handen. Een inzet van Janou van Veen kon nog van de lijn worden gehaald, maar toen de buitenspeler even later de bal richting het hoofd van Paul Bos slingerde kwam ZZVV wel op voorsprong. Bos kopte fraai en liet doelman Jelmer Koes kansloos. Lange tijd waren de grootste kansen voor ZZVV maar in de slotfase van de eerste helft liet ook de thuisploeg van zich horen. Drost ranselde nog wel op fantastische wijze een vrije bal van Martijn Ballast uit de bovenhoek maar had vlak voor het rustsignaal pech toen een schotpoging van Ballast via de paal terug het veld in kwam en via zijn rug over de lijn rolde.

Snel na rust kwam SCD’83 op voorsprong. Ballast benutte een strafschop die werd toegekend na hands van Bram Otten. Lange tijd lukte er weinig meer bij ZZVV. De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij maar kwam maar tot weinig kansen. Van Veen was nog het dichtst bij. Hij schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal waardoor een gelijkmaker lang uitbleef.

Toen Otten vijf minuten voor tijd er na een harde overtreding en zijn tweede gele kaart vanaf moest, leek de wedstrijd gespeeld. Niks was echter minder waar. Een hoge bal in de zestien kon niet worden gepakt door Koes waarna de bal voor de voeten van Max Bosscher viel. Zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd betekende de gelijkmaker met nog drie minuten op de klok. Twee minuten later werd het ook nog 2-3. Een inzet van invaller Michael ter Wal werd richting de verre paal verlengd door een andere invaller, Marco Kikkert. De bal rolde tergend langzaam binnen. In de laatste seconden volgde er nog één vlaag van opwinding. Ramon Hulleman sloeg, à la Maradonna, de bal als volleerd volleyballer achter Drost. Het leverde hem rood op (de kaart werd na de wedstrijd omgezet naar een gele) en het doelpunt werd afgekeurd. In Dedemsvaart en Zuidwolde bleef het nog lang onrustig.

Opstelling ZZVV: Drost; Mulder, Schinkel (68. Kikkert), Reinink, Otten; Hartman, Bosscher, Vredenborg; Van Veen, Huiskes, Bos (60. Ter Wal).

Man van de wedstrijd: Luuk Drost

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord