EMMS start de competitie uitstekend

Staphorst – PEC Zwolle live te volgen bij DNO    
25 september 2018
De Strijd om de ‘Beltona Topscorer van de Regio’ is begonnen
25 september 2018

EMMS start de competitie uitstekend

Aan het begin van het seizoen is het al puzzelen voor trainer Johan Oldekamp, na een wisselende voorbereiding mistte hij al 6 spelers van zijn selectie door blessures en vakantie. Voordeel is dat andere jongens de kans krijgen, jongelingen Moehji Brinkman en Jorunn Kleinheerenbrink maakten hun competitiedebuut voor EMMS, net als de van SV Dedemsvaart afkomstige Jordi v/d Heyden. Het was in de beginfase zoeken voor de thuisclub tegen v.v. Sleen, het afgelopen jaar eindigde de wedstrijden in een gelijkspel dus beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Sleen was de betere en EMMS had moeite met de snelle spits, na tien minuten spelen verzuimde de spits van Sleen om zijn team op voorsprong te koppen. Een afgemeten voorzet werd tegendraads tegen de deklat geknikt. Vijf minuten na deze waarschuwing kwam Sleen dan toch verdiend op voorsprong, EMMS stond verdedigend niet goed in positie en een goede actie via de zijkant belandde vervolgens bij de linksbuiten en die schoof eenvoudig de 0-1 binnen.

Door een tactische aanpassing kreeg EMMS meer grip op het duel en de eerste corner was direct een doelpunt. Ondanks de vele lengte bij Sleen won Maurice Kosse het luchtduel en legde de bal klaar voor Jord Anbergen, op fantastische wijze schoot hij de bal in de kruising. Tien minuten na de gelijkmaker was het wederom Jord Anbergen die een afgeslagen voorzet oppikte, zijn man uitspeelde,  verwoestend uithaalde en de keeper het nakijken gaf. Een prachtige wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Debutant Moehji Brinkman die steeds beter in de wedstrijd kwam, beging een ongelukkige overtreding in het strafschopgebied waarbij de scheidsrechter niets anders kon dan richting de stip wijzen. De aanvaller van Sleen en keeper Bastin Kleinheerenbrink waren het niet met elkaar eens waarbij eerstgenoemde een trappende beweging maakte en kon inrukken middels een rode kaart. De penalty werd onder keeper Bastin Kleinheerenbrink doorgeschoten 2-2. EMMS liet het er niet bij zitten, Dennis Lamberink gaf de bal breed en Jord Anbergen liet de bal lopen, de uitstekend spelende Jorunn Kleinheerenbrink gaf de bal mee aan Maurice Kosse en die schoot vanaf 20 meter hard en zuiver raak. Een spectaculaire eerste helft op een kletsnat sportpark de Kei. In de rust wisselde Johan Oldekamp verdediger Brinkman, voor de weer herstelde aanvaller Glenn ter Wielen. Dennis Lamberink zakte richting de linksback en vulde dit geweldig in. Dat EMMS de buit nog niet binnen had bleek nagenoeg direct, de spits was Justin Westerbeek te snel af maar schoot voorlangs. EMMS nam de touwtjes duidelijk in handen door de overtalsituatie goed uit te spelen en druk op Sleen te houden om de beslissing te forceren. Die kwam op schitterende wijze, een combinatie via Jordi v/d Heyden en Maurice Kosse kwam bij Jord Anbergen terecht en die verschalkte de doelman met een fraaie lob. EMMS zette door en Sleen was niet meer bij machte om de backs Dennis Lamberink en Bastiaan Anbergen te belopen waardoor EMMS steeds de overhand had. De zeer dreigende  Glenn ter Wielen kwam door over de linkerkant en via zijn tegenstander belandde de bal bij Jord Anbergen, bij hem was deze middag geen enige twijfel want ook deze keer was het raak. De laatste treffer voor EMMS was voor invaller Glenn ter Wielen, hij kapte in het strafschopgebied zijn directe man uit en passeerde de keeper 6-2. In de slotfase kon EMMS zelfs de score nog verder uitbreiden, maar de grensrechter nam zijn elftal in bescherming waardoor treffers van Wessel Kriens en Jorunn Kleinheerenbrink niet doorgingen. In de laatste minuut deed Sleen toch nog wat terug, een afgeslagen corner werd schitterend in de bovenhoek geschoten 6-3. Een voortvarend begin voor EMMS, waarbij er ook nog veel dingen voor verbetering vatbaar zijn maar de teamspirit was aanwezig. Zondag moet EMMS uit naar SVV’04 uit Schoonebeek, ook van deze ploeg wist EMMS vorig jaar niet te winnen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord