Pesse maatje te groot voor DSC’65

Verdiende nederlaag voor SVV ‘04
25 september 2018
Staphorst – PEC Zwolle live te volgen bij DNO    
25 september 2018

Pesse maatje te groot voor DSC’65

Voor DSC’65 is het seizoen in mineur begonnen. De Dalerveense équipe van trainer Richard Nieboer moest in Pesse haar meerdere erkennen in de plaatselijke SV. En daarop viel eigenlijk weinig af te dingen. In Pesse werd het 4-0 voor de thuisploeg.

DSC’65 trad in de seizoensouverture aan zonder de geblesseerde captain Sander Schiphorst Haalweide en Boris Luttikhuizen. Met de wedstrijd tegen het sterk geachte Pesse wist DSC dat het geen eenvoudige opgave voor de boeg had.

Dat was ook in de wedstrijd snel te merken. De thuisploeg wist iets eenvoudiger te combineren en DSC was zeker in de beginfase een aantal keren niet bij de les. Dat kon de ploeg zich niet permitteren tegen de geslepen formatie uit Pesse. Nog voor rust prijkte er al een 3-0 stand op het scorebord. Aanvallend kon DSC daar op een kopballetje va  Jasper Bunskoek, een afstandsschot van Thijs Meppelink en enkele vroegtijdig afgebroken beloftevolle aanvallen niet veel tegenover zetten.

De wedstrijd leek dus al beslist voordat de thee was aangerukt. In de tweede helft rechtte DSC, dat op een aantal plekken omzettingen had doorgevoerd, haar rug en wist het Pesse meer tegenstand te bieden. De thuisploeg kwam minder aan aanvallen toe doordat DSC korter dekte. Met een schot op de buitenkant van de kruising was Dennis Hoving nog dicht bij de 1-3 en aan de andere kant wist Dennis Schiphorst Haalweide met een paar puike reddingen Pesse van het scoren te houden. In de slotfase moest hij alsnog een keer capituleren, waarmee Pesse de eindstand op 4-0 bracht.

DSC verloor terecht, maar speelde een aardige tweede helft en zal dat mee moeten nemen naar volgende week, als Schoonebeek op bezoek komt in Dalerveen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord