Sc Lutten en Hardenberg ’85 in evenwicht

SC Angelslo niet opgewassen tegen sterk SCN 
25 september 2018
Hoogeveen TV – samenvatting DEM – vv Hoogeveen 
25 september 2018

Sc Lutten en Hardenberg ’85 in evenwicht

Voor het eerste competitieduel van dit seizoen stond de thuiswedstrijd tegen Hardenberg ’85 op het programma. Een prima graadmeter voor de zwartwitten, omdat beide elftallen in sterkte en in spelopvatting vrijwel gelijkwaardig aan elkaar zijn.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen was qua resultaten – een 7deplaats in het Prent Dorpentoernooi, en uitgeschakeld voor de KNVB beker – niet optimaal, maar daarbij moet gezegd worden dat SC Lutten ook goed voetbal liet zien tegen DKB (3-4 overwinning) en Bergentheim (2-2).

Nieuwe coach Jaap Scholing kon voor zijn eerste competitiewedstrijd voor SC Lutten beschikken over een vrijwel complete selectie. De thuisploeg had in de eerste helft een licht overwicht, maar creëerde desondanks weinig uitgespeelde kansen. De beste mogelijkheid was wat dat betreft voor Ronald Kosse, na een aanval vanaf de linkerkant. Zijn inzet van dichtbij stuitte op de doelman.

Toch wist SC Lutten twee keer te scoren in het eerste bedrijf, maar die doelpunten werden gescoord vanuit standaardsituaties.

Uit de hoekschop die volgde op de kans voor Ronald, bracht aanvoerder Ewout Spijker uiteindelijk zijn team op een 1-0 voorsprong via een lange afstandsschot over de grond die de gehele verdediging inclusief de keeper passeerde.

De vreugde over dit eerste competitiedoelpunt was van korte duur. Een vrije bal op Lutten’s linkerkant werd verlengd naar een speler van Hardenberg ’85 en die mikte de bal – zonder dat die de grond had geraakt – in één keer in de kruising. Een prachtig doelpunt.

Daarna zakte het spel langzaam maar zeker in. En dat veranderde ook niet toen Rick de Gooijer vanwege een blessurebehandeling bijna 10 minuten aan de kant bleef; ook met tien man bleef SC Lutten probleemloos overeind. Pas tegen het einde van de eerste helft vlamde het duel weer op, met als inleiding een prima genomen vrije trap van Nick Lamberink, die de bal vanaf 25 meter laag langs de muur mikte: 2-1. Dat was voor Hardenberg ’85 een teken om een tandje hoger te schakelen. Een goed opgezette aanval van hun kant kon net door verdediger Thorben Scholten tot een hoekschop worden verwerkt.

In de tweede helft waren de gasten uit Hardenberg de betere ploeg. Er ging meer dreiging van uit, vooral vanaf de zijkanten. Een klein kwartier na de rust leverde dat de verdiende gelijkmaker op. Op Lutten’s rechterflank werd de buitenspelval omzeild, waarna de spits wel raad wist met de strakke voorzet: 2-2. Hierna werd het duel korte tijd onderbroken vanwege onweer, en dat kwam SC Lutten eigenlijk helemaal niet verkeerd uit. Het team kwam beter onder de druk uit, en was één keer zelfs nog dicht bij de overwinning, na een goede voorzet vanaf rechts door invaller Rick Lamberink. De Hardenberger verdediging kon erger voorkomen, maar hier had meer ingezeten.

In de laatste tien minuten namen de vermoeidheid en de onzuiverheid toe bij beide opponenten. Hardenberg ’85 kwam nog één keer dreigend opzetten vanaf rechts, maar de aansluitende voorzet werd door de verdediging overgekopt.

Kenners van beide verenigingen vonden dat het eindresultaat een juiste afspiegeling was geweest van het vertoonde spel.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord