Westerwolde boekt nuttige eerste competitiezege

Hoogeveen TV – samenvatting DEM – vv Hoogeveen 
25 september 2018
Verdiende nederlaag voor SVV ‘04
25 september 2018

Westerwolde boekt nuttige eerste competitiezege

Als één van de weinige clubs uit Oost-Groningen die andermaal niet in de regionale voetbalbijlage van de NDC-mediagroep aan het woord mocht komen, toog Westerwolde zondagmiddag naar het Drentse Gieterveen voor haar eerste competitiewedstrijd. Al menig aantrekkelijke wedstrijd ontspon zich de afgelopen jaren tussen beide teams op het prachtige, maar vandaag enigszins druilerige plaatselijke sportpark De Hoogkaamp, waarvan het gerenoveerde hoofdveld mede door de droge zomer nog niet bespeelbaar was.

Een mooie en memorabele wedstrijd in de Drentse dreven was onder andere het behaalde kampioenschap door Westerwolde in de vijfde klasse in het seizoen 2014 / 2015. Maar ook de sensationele wedstrijd aan het eind van het vorig seizoen staat menig aanhanger van beide teams nog in het geheugen gegrift. Een achterstand van 3 – 0 bij de rust werd toen door Westerwolde omgebogen in een 4 – 3 overwinning. Wedstrijden die borg stonden voor ook een leuke ontmoeting op deze eerste wedstrijddag. De keurige 3 – 0 overwinning voor de Vlagtwedders in deze confrontatie was aan de ene kant in beperkte mate gelukkig te noemen, maar aan de andere kant verdiend door beter met de kansen om te gaan dan hun opponent.

En boeiend en tegelijkertijd vermakelijk duel werd het dus ook deze editie. Waar Gieterveen met name in de eerste helft een stortvloed aan kleine en grote kansen creëerde, ging Westerwolde met twee goede doelpunten aan de haal. Zowel in de 16e als in de 44e minuut wist René v.d. Laan – waarschijnlijk de jongste speler van het veld – het net achter de doelman van Gieterveen te vinden. Met zijn niet te onderschatten snelheid was hij de verdedigers tot twee keer toe te snel af en rondde daarna beheerst af. Het was echter Gieterveen dat met meer balbezit in dit deel van de wedstrijd de verdediging van Westerwolde onder grote druk zette. Met enig kunst- en vliegwerk, maar ook middels een aantal fraaie reddingen wist de herstelde doelman en aanvoerder Henk Hebers zijn doel schoon te houden, zodat de thee werd opgezocht met een 2 – 0 voorsprong voor Westerwolde.

In het tweede bedrijf een vanzelfsprekend nog meer aandringend Gieterveen. Maar ook nu hielden de verdedigers van Westerwolde het hoofd koel. Grote, echte kansen voor de thuisploeg vielen er dan ook niet te noteren. In aanvallend opzicht kreeg Westerwolde steeds meer ruimte en via behoorlijk goed uitgevoerde counters werd het doel van Gieterveen belaagd. Mede door onnauwkeurigheid in de afronding, waarbij grote kansen van andermaal René v.d. Laan en later invaller Mark Geukes in het oog sprongen, werd het verhogen van het doelsaldo verzuimd. Gescoord door Westerwolde werd er nog wel vanuit een standaardsituatie. Met een klein beetje medewerking van de verdediging van Gieterveen wist Henri Boekelo uit een vrije trap vanaf de linkerkant de bal in het doel te werken. Met een 3 – 0 overwinning in het notitieboekje blies de goed leidende arbiter Groefsema dit eerste competitietreffen van beide teams naar het verleden.

Hoewel het starten van de competitie met een overwinning natuurlijk meer voldoening en vertrouwen geeft dan een ander resultaat, kan er geconstateerd worden dat er nog het nodige aan het spel van het elftal van trainer Lars van Ravenhorst te schaven valt. Maar ook is te zien dat het team vol goede wil zit, zaken snel oppakt en uitvoert en soms tot op het randje durft te gaan met gele kaarten tot gevolg. Genoeg ingrediënten om volgende week in eigen huis op enthousiaste manier de confrontatie met het bezoekend PJC aan te gaan.

Nog even terugkomend op de voetbalbijlage van de NDC-mediagroep, het valt op dat de clubs uit de voormalige gemeente Vlagtwedde (plus Veelerveen), geen plaats toebedeeld krijgen in deze jaarlijkse presentatie. Tijd voor de besturen van dit vijftal verenigingen actie te ondernemen richting de uitgever en samenstellers van de voetbalbijlage. Het moet toch mogelijk zijn om voor alle clubs in Oost-Groningen een plaatsje te reserveren in deze unieke voetbalkrant ?!?

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Jarno v.d. Laan – René Peereboom (46e min. Harmen Huls) – Henri Boekelo – Peter Beens – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Sander Bont (70e min. Mark Geukes) – Kjell Hulsman (42e min. Joan Solano) – Frank Riks – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 7                                                         Toeschouwers: 70

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord