Eenvoudige zege Sc Lutten op Sc Bant

SC Angelslo krijgt te weinig bij SVBO
30 september 2018
Hoogeveen TV – samenvatting Be Quick 1887 – Hoogeveen
1 oktober 2018

Eenvoudige zege Sc Lutten op Sc Bant

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van coach Jaap Scholing naar het ver gelegen Bant in de provincie Flevoland, voor het competitieduel tegen de plaatselijke SC. Deze voor SC Lutten volslagen onbekende tegenstander speelt zijn thuiswedstrijden in hun zwart/witte clubkleuren, dus vandaar dat de Lutter formatie zich voor deze gelegenheid presenteerde in gele shirts.

Op de goed onderhouden grasmat deed SC Lutten op deze middag uitstekende zaken, zowel qua resultaat als ook qua doelpunten. Al in de eerste minuut kwamen de gasten op voorsprong via een voorzet van rechtsbuiten Rick de Gooijer op Ronald Kosse, die de bal het beslissende tikje mee gaf: 0-1. Een mooie opsteker. In die beginfase waren beide elftallen nog redelijk aan elkaar gewaagd. Zo kon bijvoorbeeld een gevaarlijke vrije trap van Bant in de vijfde minuut maar net door keeper Lars Mulder over de doellat worden gestompt. De kracht van de thuisploeg lag vooral in hun aanvalslinie; in verdedigend opzicht liet men nogal eens steken vallen, en dat gaf de gretige Luttenaren en flink aantal kansen in deze wedstrijd. In de tiende minuut ging middenvelder Nick Lamberink goed door; hij passeerde zijn directe tegenstander op de achterlijn in het strafschopgebied, en werd vervolgens neergehaald. Penalty dus, en deze werd door David Koopman niet hard, maar wel zuiver ingeschoten: 0-2.

Weer vijf minuten later had het al 0-3 kunnen zijn, na een voorzet van wederom Rick de Gooijer op Rick Lamberink, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. SC Lutten benutte de ruimtes goed en maakte veel gebruik van de zijkanten, waar de snelle Rick zijn directe tegenstander – die een paar keer aan de noodrem moest trekken – veelal de baas was.

Naarmate het duel vorderde trok SC Lutten het initiatief steeds meer naar zich toe, maar het team moest de concentratie wel zien te behouden, omdat SC Bant nog lang niet verslagen was. Nog te vaak kwamen passes niet aan, waardoor niet alleen de aanval werd onderbroken, maar ook aan de tegenstander mogelijkheden werden geboden tot een tegenstoot. Zo kwamen de Luttenaren goed weg na een foutieve pass van middenvelder Nick Lamberink, waardoor een speler van Bant direct kon doorstoten richting het doel. Zijn inzet ging vervolgens net naast. Maar zoals gezegd was en bleef SC Lutten de bovenliggende partij en het team zag twee uitstekende kansen verloren gaan, waarna in de veertigste minuut alsnog de 0-3 kon worden genoteerd: een hoge voorzet van verdediger Glenn Kuipers waarbij de keeper geheel mis tastte en zo aan Ronald Kosse de gelegenheid gaf om koppend te scoren. De wedstrijd leek gespeeld.

In de tweede helft probeerde SC Lutten de score verder uit te bouwen, en kreeg daarbij veel ruimte van SC Bant. De Luttenaren kregen een handvol uitstekende kansen – via onder andere Rick de Gooijer (kopbal), Nick Lamberink en Frank Altena – maar misten net de scherpte om de bal dat laatste beslissende tikje te geven. Zodoende bleef de schade voor SC Bant nog enigszins beperkt. Pas in de slotfase kwam het vizier weer op scherp. Invaller Frank Altena kopte in de slotfase de 0-4 in de touwen, na een vrije trap van Nick Lamberink, en ver in blessuretijd scoorde diezelfde Frank het vijfde doelpunt voor zijn team. Even daarvoor had SC Bant de eer nog gered via een tegentreffer.

Een duidelijke 1-5 overwinning waarop niets viel af te dingen.

Volgende week speelt SC Lutten thuis tegen promovendus Avereest, dat op deze zaterdag met 0-2 van Hardenberg ’85 had gewonnen.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord