Mariënberg verliest ruim in Oldenzaal

De Strijd om de ‘Beltona Topscorer van de Regio’ is begonnen
25 september 2018
Hoogeveen zaterdag verliest van zichzelf
30 september 2018

Mariënberg verliest ruim in Oldenzaal

Quick’20 is roodzwart met 5-1 de baas

 Vooropgesteld, Mariënberg verloor verdiend van Quick’20 met 5-1 op sportpark Vondersweijde in Oldenzaal. Laat daar vooral geen misverstand over bestaan. De ploeg van trainer Tim Engbers herbergt gewoon teveel individuele kwaliteiten en maakte vooral op het middenveld en in de voorhoede het verschil. Geen speld tussen te krijgen… Jammer was wel dat enkele cruciale beslissingen en het om zeep helpen van 100% kansen Mariënberg aan de nederlaag een bittere nasmaak overhield. Daar hielp geen gerstenat of rijpe Herfstbock tegen om die smaak weg te spoelen… Wat als scheidsrechter Jan Kremer na tien minuten de verdediger van Quick’20 wel had weggestuurd met een rode kaart die hands maakte binnen de zestien. Een discussiepunt bleef het aan de zijlijn, was het wel of geen rood. Feit blijft de speler van Quick zelfs geen geel kreeg….?

Na rust wist Mariënberg bij een 2-1 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg twee dotten van kansen niet te verzilveren. André Plaggenmars schoot net naast in plaats van tussen de twee palen oog in oog met keeper Visser. Even later was een heuse scrimmage niet besteed aan de voorwaatsen van Mariënberg. Te veel geklutst en te weinig geluk om de gelijkmaker af te drukken. En wat als scheidsrechter Kremer de situatie rondom de rode kaart voor Rolf Hofsink gewoon juist  had beoordeeld. Notabene een speler van Quick’20 tikte de bal voor de voeten van Rolf weg die net de vrije trap snel wou nemen. In plaats van tegen het leder te trappen trapte hij tegen de schenen van de Quick-speler die een seconde daarvoor zelf de bal wegtrapte. Nu werd Kremer vanzelfsprekend de gebeten hond en niet geheel onterecht uit het oogpunt van Mariënberg gezien. Nogmaals…Quick’20 was afgelopen zaterdag gewoonweg de betere ploeg maar het had anders kunnen aflopen en zo hadden we misschien wederom voor een stuntje en een gelijkspel kunnen zorgen.

Het begon allemaal nog zo goed voor het elftal van trainer Niels van ’t Hoog. Na tien minuten benutte Rolf Hofsink feilloos de strafschop na hands in de zestien, 1-0. Het verraste de Oldenzaalders. Even waren ze van slag, jammer genoeg wist Mariënberg hier niet van te  profiteren. Vooral de nummer zeven van Quick was op dreef. Hij slaomde al enkele malen door de defensie van de roodzwarten. Helaas telde een gewaarschuwd elftal niet voor elf. Want na twintig minuten mocht hij frank en vrij uithalen vanaf dik twintig meter en was de harde uithaal Thijs Altena tevens te machtig, 1-1. Met deze stand werd er ook gerust. Na zeven minuten in de tweede helft kwam Quick op voorsprong.  Het rondde een fraaie aanval doeltreffend af. De rest is reeds aan u medegedeeld, geachte lezer! Het had anders kunnen aflopen maar we kregen tevens een lesje in effectiviteit en hadden de pech dat niet iedereen zijn dag had.

Een verdiende overwinning voor Quick’20 die in de slotfase uitliep naar 5-1 terwijl Mariënberg reeds tegen de touwen lag. Volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan is OZC uit Ommen onze tegenstander op het Westerpark.

(AD)

Opstelling: Thijs Altena, Dani van der Veen, Hendri Hofsink, Michael Zweers, Roy Doek, Roy Lotterman (80. Niek Lamberink), Rolf Hofsink, Bertin Veurink (74. Tom de Lange), Patrick Willems, Erjan Lamberink, André Plaggenmars.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord