DSC’65 grijpt verdiende eerste zege tegen Schoonebeek 

Schoonebeek nog puntloos na 2e nederlaag op rij
1 oktober 2018
SVV’04 en EMMS delen de punten
1 oktober 2018

DSC’65 grijpt verdiende eerste zege tegen Schoonebeek 

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft DSC’65 drie punten opgeleverd. Op sportpark De Hoop in Dalerveen werd Schoonebeek met een nipte 1-0 zege aan de kant geschoven. DSC had wellicht vaker kunnen scoren, maar uiteindelijk bleken een doelpunt van Jasper Bunskoek en een cruciale redding van Dennis Schiphorst Haalweide genoeg om de punten in eigen huis te houden.

Beide ploegen begonnen de competitie met een nederlaag en dus was er toch wel sprake van druk. De ploeg van oefenmeester Richard Nieborg toonde zich daar meteen van bewust. De gasten uit Nieuw-Schoonebeek troffen namelijk een gretige thuisploeg. Het stugge Schoonebeek wist echter het aardige veldspel van DSC’65 in de eerste helft afdoende te verstoren. Kansen waren schaars aan beide zijden. Een vrije trap van Sander Schiphorst Haalweide werd gepareerd door doelman Berens en ook een omhaal van Jasper Bunskoek leverde te weinig gevaar op.

Het duel kwam pas echt los na de rust. DSC’65 wist steeds beter gebruik te maken van de ruimte die het kreeg en werd daarvoor beloond. Acht minuten na rust wist Jasper Bunskoek met een strakke schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Berens te verschalken. De euforie had van korte duur kunnen zijn, want Schoonebeek kreeg direct na de aftrap een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. DSC kon echter vertrouwen op haar ervaren sluitpost Dennis Schiphorst Haalweide, die het gevaar op fraaie wijze onschadelijk wist te maken.

Na een uur spelen moest Schoonebeek verder met 10 spelers, nadat aanvoerder Justin Katuin na een charge op Rick Sewuster met rood het veld moest verlaten. De wedstrijd werd er rommeliger door. Wel bleven de beste kansen voor DSC. Bunskoek schoot alleen voor de doelman voorlangs en Haalweide zag eveneens een schot naast gaan. Invaller Mark Vester wist in de slotfase wel het net te vinden, maar werd teruggefloten door de leidsman die eerder in de aanval een overtreding constateerde. Zo bleef het spannend tot de laatste seconde, al kwam de eerste zege van het seizoen voor DSC nooit echt in gevaar.

Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij EHS’85.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord