Westerwolde en PJC spelen gelijk in aantrekkelijk duel

Hoogeveen TV – samenvatting Be Quick 1887 – Hoogeveen
1 oktober 2018
Schoonebeek nog puntloos na 2e nederlaag op rij
1 oktober 2018

Westerwolde en PJC spelen gelijk in aantrekkelijk duel

In een alleszins aantrekkelijk duel kwamen Westerwolde en PJC zondagmiddag in hun tweede competitiewedstrijd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde een remise overeen. De uiteindelijke 2 – 2 was een goede afspiegeling van het geboden veldspel door beide ploegen. Gelet op het aantal doelrijpe kansen had een overwinning voor Westerwolde tot de mogelijkheid behoord, maar zoals altijd draait het bij het voetballen om het maken van doelpunten. De teams deden wat dit betreft niet voor elkaar onder en namen beide dan ook een punt mee in de nieuwe competitiestand.

Toch was het PJC dat deze middag drie keer scoorde. Al in de vijfde minuut werd een voorzet van de aalvlugge René v.d. Laan van Westerwolde dusdanig door verdediger Rik Roelfsema van PJC beroerd, dat de bal over de enigszins voor zijn doel staande keeper Walters in het eigen doel zeilde: 1 – 0. Na deze openingsfase golfde het spel op en neer en diverse kleinere en grotere kansen ontstonden er voor beide doelen. In de 25e minuut moest Westerwolde-speler Sander Bont met een naar zich liet aanzien behoorlijke knieblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Kjell Hulsman. PJC knokte zich voor de rust nog terug in de wedstrijd. In de 39e minuut werd vanuit een vrije trap de bal door Gert Nieboer achter keeper Henk Hebers van Westerwolde geknikt. Met deze 1 – 1 ruststand verwees scheidsrechter Louwes uit Zwartemeer – die vanmiddag als invaller zijn wekelijkse partij floot – de ploegen naar het bekende kopje thee.

Ook na de pauze ontspon zich op het Vlagtwedder kunstgrasveld een boeiend treffen. Hoewel het geboden spel misschien niet altijd van even goed niveau was, knokten beide ploegen om de felbegeerde drie punten. Westerwolde leek hier naar op weg, want in de 68e minuut kopte Frank Riks ook al uit een vrije trap de bal netjes bij de eerste paal binnen. PJC herpakte zich en wist in de 80e minuut alsnog de gelijkmaker te produceren. Volgens assistent-scheidsrechter Otto van Westerwolde haalde Wouter Valenton vanuit buitenspelpositie bij een afgeslagen bal dusdanig veel voordeel, dat dit doelpunt van hem niet had mogen worden goedgekeurd. Scheidsrechter Louwes dacht daar echter anders over en wees resoluut naar de middenstip: 2 – 2. Hoewel Westerwolde hierna nog behoorlijk aandrong en middels een aantal corners de druk op het PJC-doel opvoerde, werd er niet meer gescoord. Behalve de 2 – 2 eindstand stonden ook de namen van Kevin v.d. Laan en Jeremy Hekman in het notitieboekje van scheidsrechter Louwes. Beide spelers ontvingen een gele kaart.

Door dit gelijke spel zakte Westerwolde naar de vierde plaats op de ranglijst. PJC nam het eerste puntje mee naar Nieuwe Pekela en staat nu op de elfde plaats met één punt uit twee wedstrijden. Beide trainers waren van mening dat er vanuit dit treffen voldoende aanknopingspunten waren voor hun duels volgende week tegen respectievelijk HOC en Gieterveen. Zorgvuldiger omgaan met de geboden kansen moet dan wel bij beide elftallen het credo zijn.

Na afloop van de wedstrijd namen spelers en begeleiding van Westerwolde afscheid van de gebroeders Rik en Merijn te Velde alsmede assistent-trainer Berend Tonnis. Alle drie ontvingen uit handen van Martin Boer een fraai aandenken aan hun periode bij Westerwolde zondag.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom  – Henri Boekelo – Peter Beens – Elroy v.d. West – Frank Riks – Kevin v.d. Laan ( 80e min. Mark Geukes) – Sander Bont (25e min. Kjell Hulsman – 70e min. Martin Boer) – Joan Solano – Jeremy Hekman – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 7                                                Toeschouwers: 100

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord