Sc Lutten te sterk voor vv Avereest

SC Angelslo te sterk voor Borger
7 oktober 2018
Westerwolde lijdt kansloze nederlaag tegen koploper HOC
7 oktober 2018

Sc Lutten te sterk voor vv Avereest

Na de gemakkelijke 1-5 zege vorige week tegen Bant, wachtte SC Lutten vandaag een sterkere tegenstander. Promovendus Avereest had immers zijn visitekaartje afgegeven via de 2-0 winst tegen het altijd lastige Hardenberg ’85. De Luttenaren waren dus gewaarschuwd; van onderschatting mocht geen sprake zijn.

SC Lutten probeerde direct vanaf het beginsignaal de wedstrijd naar zich toe te trekken; de aanval werd gezocht, en dat resulteerde in de vijfde minuut al in een goede mogelijkheid voor middenvelder Nick Lamberink; zijn schuiver ging net voorlangs het doel. Diezelfde Nick stond tien minuten later aan de basis van een bijna-doelpunt voor de Luttenaren: een geweldige crosspass op rechtsbuiten Ronald Kosse, die de bal vervolgens doortikte naar spits Frank Altena. Frank scoorde beheerst, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Geleidelijk aan kwam Avereest beter in de wedstrijd. Een halve volley ging maar net voorlangs het doel van keeper Lars Mulder. Ondanks dat beide teams meer aan elkaar gewaagd waren, was het SC Lutten dat zich in aanvallend opzicht meer liet gelden. Zo kopte Jan v.d. Berg – ingevallen voor de geblesseerde Frank v.d. Most – rakelings over de lat, en was ook Rick Lamberink bijna succesvol. Beide kansen kwamen voort uit hoekschoppen, en daarvan mocht SC Lutten er in dit duel wel heel veel van nemen. Zo bezien was het dus wel logisch dat Jan v.d. Berg zijn team met een gave kopbal op voorsprong bracht na de zoveelste corner van Nick Lamberink: 1-0.

En vlak voor het rustsignaal viel de bal voor de voor voeten van Ronald Kosse, na wederom een hoekschop. Ronald pompte het leer in het strafschopgebied, maar een verdediger raakte de bal vervolgens helemaal verkeerd, en passeerde zodoende zijn eigen doelman: 2-0. In de extra tijd van de eerst helft had Nick Weekamp nog zelfs de 3-0 op zijn schoen maar hij mikte net naast.

Avereest wist wat het te doen stond, het de gasten begonnen druk te zetten op de verdediging. Nu was het zaak om de tegenstander uit te laten razen, en daarna zelf proberen toe slaan. En dat lukte ook. Een schot van Nick Lamberink vanaf de linkerkant van het strafschopgebied werd door de keeper verkeerd ingeschat, en zo stond het 3-0 na een kleine tien minuten in de tweede helft.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Avereest probeerde wel, maar het waren veelal speldenprikken en de Lutter verdediging leek hierop het juiste antwoord te hebben, zij het vaak met de lange bal naar voren in de hoop zo een medespeler te bereiken. Eén keer verslapte de aandacht en Avereest wist gelijk te profiteren van de geboden ruimte: een lange bal op hun spits die met een geplaatst schot over keeper Lars de marge verkleinde tot 3-1. Dat betekende echter niet een kanteling in de wedstrijd. Daarvoor bleek SC Lutten toch te sterk. En een kleine 10 minuten voor het eindsignaal gooide Rick Lamberink de wedstrijd definitief in het slot. Aangespeeld aan de rechterkant, mikte hij de bal vervolgens keurig beheerst in de linkerhoek: 4-1.

En met deze overwinning handhaaft SC Lutten zich met zeven punten uit drie duels op de vierde plaats in de rangschikking.

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord