Westerwolde lijdt kansloze nederlaag tegen koploper HOC

Sc Lutten te sterk voor vv Avereest
7 oktober 2018
Fotoverslag Leeuwarder Zwaluwen – Blauw Wit’34
7 oktober 2018

Westerwolde lijdt kansloze nederlaag tegen koploper HOC

In een op alle fronten eenzijdige wedstrijd verloor Westerwolde zondag op sportpark Harm Kuiper in Odoorn met duidelijk cijfers van koploper HOC. Na negentig minuten voetbal stond er een dik verdiende 6 – 0 overwinning voor de Hunso Oring Combinatie op het scorebord. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld en met name in de eerste helft was het aan keeper Henk Hebers van Westerwolde te danken dat de ruststand niet hoger uitviel dan 3 – 0 in het voordeel van de thuisploeg. Grote man aan de kant van HOC deze middag was Jelle Siekman die met drie treffers de helft van de totale productie van zijn team voor zijn rekening nam.

Eigenlijk was de wedstrijd na 16 minuten al gespeeld. Op dat moment kwam HOC op een 2 – 0 voorsprong door Paul Kamphuis. Een minuut daarvoor had Jelle Siekman zijn eerste van de middag al in het netje gelegd, waardoor Westerwolde gedurende de overige vijfenzeventig minuten voortdurend achter de feiten aanliep. Reële scoringskansen kon de ploeg van trainer Lars van Ravenhorst niet creëren en toen Gert Jan Spijker op slag van rust de tussenstand op 3 – 0 bracht was het qua resultaat over en uit voor de Vlagtwedders. Enigszins aangeslagen zocht de jonge ploeg de kleedkamer op om de koppen eens goed bij elkaar te steken.

Het lukte de leiding van Westerwolde echter niet om in de rust de strijdwijze en het maken van doelpunten op een goede manier om te zetten. Koud weer in het veld lag in de 47e minuut door wederom Jelle Siekman de 4 – 0 achter doelman Hebers. Aanvoerder Jan Cremers van HOC bleef tot zijn verdiende publiekswissel de lijnen binnen HOC op een goede manier uitzetten en dirigeerde zijn team steeds opnieuw richting het doel van de tegenstander. Westerwolde probeerde nog wel tegengas te geven, maar kwam in aanvallend opzicht veel stootkracht te kort. Doelman Marnik Nieborg van HOC kwam dan ook geen enkel moment serieus in de problemen. HOC daarentegen rook de kans om aan het doelsaldo te gaan werken en in de 65e minuut scoorde Jelle Siekman dan ook zijn derde van de middag. Mede door diverse wissels zakte het spelpeil aan beide kanten daarna naar een lager niveau. Toch wist Mark van Bergen in de 87e minuut met een prachtige boogbal de zesde goal van deze middag op zijn naam te schrijven en daardoor de eindstand op 6 – 0 te bepalen. Nadat scheidsrechter van Melsen – die de wedstrijd prima onder controle had, maar in de laatste minuut René v.d. Laan wegens hands nog op een gele kaart had getrakteerd –  affloot, zat ook deze derde competitiewedstrijd voor beide elftallen erop.

Door deze nederlaag zakte Westerwolde naar de achtste plaats op de ranglijst met vier punten uit drie wedstrijden. HOC behield door deze fraaie overwinning de koppositie en kan zich nu opmaken voor het uitduel tegen het eveneens ongeslagen Wedde. Een leuk affiche voor een mooie topwedstrijd aan het begin van een lange competitie. Westerwolde mag over een week op het eigen kunstgrasveld aantreden tegen Bareveld. En het op kunstgras spelen van de thuiswedstrijden gaat de ploeg uit Vlagtwedde gemiddeld beter af dan het spelen op het enigszins hobbelige hoofdveld in Odoorn, zoals dat vanmiddag het geval was. Binnen Westerwolde zal zich men echter zo langzamerhand moeten afvragen of het voordeel van het spelen van de thuiswedstrijden op kunstgras opweegt tegen het nadeel van het spelen op soms minder goed verzorgde natuurgrasvelden tijdens de diverse uitwedstrijden.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Henri Boekelo – Peter Beens ( 65e min. Mark Geukes) – Elroy v.d. West – René Peereboom – Frank Riks – Kevin v.d. Laan – Joan Solano – Jeremy Hekman( 75e min. Alexander Okken) – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 7                                              Toeschouwers: 120

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord