EHS’85 en DSC’65 weten niet te scoren

Ook HODO maatje te groot voor Schoonebeek
8 oktober 2018
Vrouwen SVBC ruim langs Erica ’86
8 oktober 2018

EHS’85 en DSC’65 weten niet te scoren

De wedstrijd tussen EHS’85 en DSC’65 in de vierde klasse heeft geen winnaar opgeleverd. In Emmerschans eindigde de wedstrijd zoals hij begon: met de brilstand. Vooral DSC’65 zal daar van balen, aangezien de ploeg een helft lang met een mannetje meer in het veld stond, na een rode kaart voor de thuisploeg.

Nadat beide ploegen vorige week hun eerste overwinning binnen wisten te slepen, was voor zondag het devies om opnieuw voor de drie punten te gaan. DSC’65 moest aantreden zonder Stijn Keen en ook de thuisploeg liet doorschemeren geen geheel fitte selectie te hebben. De wedstrijd op de dag van de scheidsrechter stond onder leiding van de heer Poort, hij gaf de feestdag extra cachet door een prima partij te fluiten. Waarvan akte.

De wedstrijd golfde vanaf minuut één op en neer, waarbij DSC’65 de meer voetballende ploeg bleek en EHS’85 vooral via snelle voortzettingen gevaarlijk probeerde te worden. Het werd echter de middag van de defensies. Zij hielden beide de gelederen gesloten, waardoor doelpunten uitbleven. Kansjes waren er wel, zo kon Jasper Bunskoek na een snoekduik op een voorzet van Geert Hilhorst net niet genoeg snelheid en precisie meegeven om DSC op voorsprong te koppen.

Aan de andere kant wisten de prima opererende Hilhorst, Hoving, Meppelink en Meijering meermalen aanvallen op fraaie wijze in de kiem te smoren.

Vlak voor rust moest EHS met tien man verder na een ongelooflijk domme actie van de rechtsback. Hij besloot na een duel zijn directe tegenstander op te zoeken. Zijn charge leidde terecht tot een rode prent, waarmee hij zichzelf en vooral zijn team benadeelde.

In de tweede helft waren de beste kansen voor DSC. Zo mikte Sander Schiphorst Haalweide een bal na een mooie aanval net langs de verkeerde kant van de paal. Hetzelfde gold voor schoten van Rick Sewuster en de invallers Nick Meijering en Boris Luttikhuizen. Een aantal kopballen van Bunskoek troffen ook geen doel, waardoor het spannend bleef tot het eind.

EHS wist namelijk met enkele snelle uitbraken via de jeugdige invallers nog een paar keer gevaar te stichten. Een scherpe voorzet raasde pal voor het doel van Dennis Schiphorst Haalweide langs, maar niemand wist de bal te raken. Ook een kopbal ging even later een metertje naast.

In de slotfase perste de Dalerveense ploeg van oefenmeester Richard Nieborg er nog een slotoffensiefje uit, maar ook deze keer wilde het net niet bollen. Dus konden de ploegen elkaar na ruim 90 minuten de hand schudden met een doelpuntloos gelijkspel. Volgende week speelt DSC’65 in eigen huis tegen VIOS. EHS gaat op bezoek bij Wijster.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord