Tweede thuisnederlaag op rij voor ZZVV

FC Ter Apel ’96 en SVV’04 delen de punten
8 oktober 2018
Dealerauto`s Emmen nieuwe Hoofdsponsor SC Angelslo
8 oktober 2018

Tweede thuisnederlaag op rij voor ZZVV

ZZVV heeft voor de tweede week op rij een thuisnederlaag geleden. Op Sportpark Woltingeslag was SV Nieuwleusen met 4-1 te sterk. Na een goede eerste helft van de thuisploeg namen de gasten de wedstrijd in de tweede helft over. Nieuwleusen is door de zege de trotse koploper in de derde klasse D. ZZVV staat met drie uit drie onder in de middenmoot.

De wedstrijd begon voortvarend voor ZZVV. Na elf minuten kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Roald Schinkel. De centrale verdediger scoorde met het hoofd nadat doelman Tim Hoogenkamp bij een corner niet bij de bal kon. Aan de kant van Nieuwleusen klonken protesten dat hij gehinderd zou zijn door een speler van ZZVV, maar scheidsrechter Smit had niks waargenomen waardoor de treffer afgekeurd zou moeten worden. Tien minuutjes later volgden twee mooie kansen voor ZZVV. Maar zowel de kopbal van Max Bosscher als het afstandsschot van Bram Otten trof geen doel.

Waar ZZVV de kansen miste was het bij de volgende aanval van de gasten wel raak. Reinier Meijerink kreeg de bal na slordig uitverdedigen wat gelukkig in de voeten. De spits deed daarna precies wat er van hem verwacht mocht worden. Hij speelde zich vrij en leverde de bal af bij Tom Vasse. De zwervende middenvelder dook op de goede plek op in de zestien meter en plaatste de bal fraai over Jelle Verburg in de verre hoek. Veel grote kansen volgden er niet meer in de eerste helft. In de blessuretijd kreeg Nieuwleusen nog wel een vrije trap cadeau maar Verburg trad goed op bij de poging van Meijerink.

In de eerste helft had ZZVV misschien wel licht de overhand. In de tweede helft was daar absoluut geen sprake van. Nieuwleusen was het meest dreigend en kwam na een kwartier spelen ook op voorsprong. Na een goede aanval over de linkerkant kon Meijerink de bal, volledig vrij voor het doel, tegen de touwen tikken. Vijf minuten later kwam ook direct de genadeklap. Het was wederom Meijerink die de goal maakte. Een afvallende bal werd ongenadig hard op de pantoffel genomen door de spits vanaf een meter of twintig. Doelman Verburg was kansloos en de wedstrijd lag door de treffer in zijn plooi.

De wedstrijd was helemaal beslist toen invaller Lars Gruben tien minuten voor tijd zorgde voor de 1-4. Hij tikte met een subtiele beweging de bal binnen na wederom een voorzet vanaf de linkerkant. Paul Bos kreeg in de slotminuten nog een aardige kans om de stand een wat draaglijker aanzien te geven maar zoals bijna alles in de tweede helft liep dat niet goed af voor ZZVV.

Opstelling ZZVV: Verburg; Mulder, Schinkel, Bulthuis, Van den Boomen (46. Kikkert); Hartman, Bosscher, Vredenborg (70. Ter Wal); Van Veen (58. Bos), Huiskes, Otten.

Man van de wedstrijd: Max Bosscher

Tekst: Aljan Wassens (ZZVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord