Vrouwen SVBC ruim langs Erica ’86

EHS’85 en DSC’65 weten niet te scoren
8 oktober 2018
Vrouwen Zwartemeerse Boys nipt langs DVC’59
8 oktober 2018

Vrouwen SVBC ruim langs Erica ’86

Dit weekend waren we aanwezig bij de wedstrijd tussen SVBC Vrouwen 1 en Erica ’86 Vrouwen 1 in Erica. SVBC die het seizoen begonnen was met minimale overwinning op DSC’65 (1-0) en Erica die verrassend één punt pakte tegen het hoger ingeschatte Zw. Boys (2-2). Om half 12 werd er afgetrapt op het hoofdveld van Erica ’86 onder de stralen van een lekker zonnetje!

De eerste helft begon erg rommelig met vooral veel strijd en energie op het middenveld. Op enkele speldenprikjes na waren er geen echte kansen te noteren de eerste tien minuten. Nadat de keepster van SVBC de bal weer het spel bracht kwam deze in de voeten van de middenvelder van Erica. Ze kreeg erg veel ruimte en zag dat de keeper nog niet terug op haar plaats was. Met een mooi en leep boogballetje van circa 30 meter wist ze doeltreffend uit te halen. 1-0! De blijdschap bij Erica was groot. Zo’n 10 minuten later komt een afgeslagen aanval van SVBC voor de voeten van de middenvelder Luna. Ze kapt goed naar binnen en schiet nog beter binnen waardoor de stand weer in evenwicht is! In de 30e minuut een goede combinatie tussen de aanvallers van SVBC. Na een mooie pass komt Anna vrij voor de keepster, en de vlag van de grensrechter blijft omlaag dus deze aanval is veelbelovend! Opmerkelijk genoeg fluit de scheidsrechter, die deze wedstrijd erg warrig fluit naar beide teams, op eigen initiatief voor buitenspel. Niet veel later krijgt SVBC een corner die goed verwerkt wordt door Erica, in de counter krijgt de rappe nummer 3 van Erica een prima kans die nog net gekeerd kan worden door de keepster. Beide teams snakken naar de rust, en van goed voetbal is in deze eerste helft niet echt sprake, wel wordt er veel strijd geleverd. Na een mooie aanval op links krijgt linkerspits Danique de bal in de voeten. Een mooie passeerbeweging en geweldig schot via de lat laat de keepster van Erica kansloos! 1-2! Een afstandsschot, iets wat Erica vaak probeert vandaag, gaat via de keepster naast. Deze corner, inmiddels de laatste minuut van de eerste helft, komt goed voor en na een heuse scrimmage belandt de bal op de paal. De rebound wordt door de verdediging geblokt en het gevaar is geweken. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op voor de welverdiende thee.

Na een eerste helft die rommelig was, en eigenlijk geen winnaar verdiende, begint SVBC de tweede helft met een 1-2 voorsprong. Het is echt Erica dat gemotiveerd uit de kleedkamer komt! De nummer 11 van Erica pikt de bal op aan de rechterkant en besluit aan de wandel te gaan. Zonder enorme hinder weet ze de achterlijn in de 16 te bereiken. Haar voorzet wordt door niemand van SVBC geraakt, maar ze kunnen opgelucht ademhalen als ook blijkt dat Erica deze bal niet raakt. Deze nummer 11 heeft waarschijnlijk een prima slok thee genomen, want niet veel later maakt ze weer een goede actie en dit keer volgt er een betere voorzet! De spits van Erica wil deze bal in 1x op de pantoffel nemen, maar dat was helaas teveel van het goede waardoor ze een afzwaaier produceert. SVBC dat wakker geschud lijkt en wat meer zelf gaat voetballen. Een mooie bal vanuit de verdediging op de rechtshalf van SVBC die de bal voorgeeft. Via de keepster komt de bal terecht bij Anna die de bal erg ongelukkig raakt waardoor de bal niet in de goal maar voor de voeten van Danique belandt. Een koud kunstje voor haar om de 1-3 aan te tekenen. Vanaf de lijn had de goal een luchtje van buitenspel, maar dat zagen de grensrechter en scheidsrechter anders waardoor de harde kern van SVBC een vreugdevuur aanstak! (Zie foto) Erica beantwoordt deze goal met een gevaarlijk schot die door de keepster van SVBC gepakt wordt. Vanaf het middenveld wordt de maker van de 1-1 bij SVBC diep gestuurd. Het is niet helemaal duidelijk of ze niet graag een 2e goal wou maken, of schrok van de ruimte die ze kreeg, maar ze besloot de bal te laten voor wat het was en op de grond te gaan liggen lachen. Niet veel later lijkt Danique haar hattrick af te ronden, maar in buitenspel positie weet ze voor een leeg doel de bal op de paal te schieten. Alleen deze hattrick komt er wel want 20 minuten voor tijd weet ze de 1-4 te scoren. De wedstrijd lijkt gespeeld maar Erica probeert het nog! Wederom de nummer 11 die op avontuur gaat, maar de compasser verdediging staat goed en ruimt het gevaar op. Hierbij raakte de spits van Erica geblesseerd, en wat later blijkt ook het laatste beetje verzet van Erica is hiermee gebroken. Op wat afstandschoten na van beide teams is het vuurwerk uit de wedstrijd. Toch komt er nog 1 goal, als midmid Malou de bal oppikt en na een mooie actie de bal met links bekeken in de verre hoek schiet. Een eindstand van 1-5 die op basis van de 2e helft volledig terecht was. SVBC blijft ongeslagen, terwijl Erica afzakt naar de onderste plaatsen.

Tekst: Tim Funke

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord