Vrouwen Zwartemeerse Boys nipt langs DVC’59

Vrouwen SVBC ruim langs Erica ’86
8 oktober 2018
Geweldige comeback EMMS tegen WKE ’16
8 oktober 2018

Vrouwen Zwartemeerse Boys nipt langs DVC’59

Zaterdag stond de derby tussen Zwartemeerse boys Vrouwen 1 en DVC ’59 Vrouwen 1 op het programma. Onder genot van een heerlijk herfstzonnetje en een op het oog prima lijkend veld kwamen twee ploegen elkaar tegen die beide nog niet gewonnen hadden in de competitie. DVC dat met “maar” 2-0 had verloren van SVBO, dat tot een van de kandidaten voor het kampioenschap wordt gerekend. De boys, dat zelf ook een gooi naar de eerste plaats wil doen na drie keer tweede te zijn geworden, werd in de eerste wedstrijd verrassend in evenwicht gehouden door Erica en vorige week werd een andere derby tegen FC Klazienaveen 2 verloren met 3-1. Voor beide ploegen dus dé kans op de eerste 3 punten van het seizoen, en voor de toeschouwers te hopen op twee ploegen die iets goed willen maken.

De eerste helft begon bijna 10 minuten later dan gepland, maar we waren onderweg! Het balbezit in de eerste minuten is voor de boys, maar DVC geeft niet veel weg. Lisanne van Dijk krijgt een vrije bal die een prooi is voor de keepster. Niet veel later komt linksback Michelle, die veelvuldig de aanval zocht, er door na een goede rush. Haar pass op Manon is prima, die op haar beurt Leonie in stelling brengt. Het schot van Leonie mist helaas overtuiging waardoor de keeper de bal eenvoudig kan keren. Leonie laat het hier niet bij zitten en nog in dezelfde minuut probeert ze het met overtuiging van afstand. Haar inzet scheert langs de paal en passeert de achterlijn. Helaas voor de boys aan de verkeerde kant van de paal waardoor een doeltrap volgt. Op het middenveld doet DVC steeds vaker mee met het spelletje, en na een goede combinatie en dito steekpass is de nummer 7 er door. Ze probeert de bal voor te geven op haar mee gelopen medespeler, maar haar voorzet komt in de voeten van Sharyn die de boel opruimt. Daarna volgt een diepe bal van DVC op de zeer bewegelijke spits Merel. Een grote kans maar haar schot wordt door boys doelvrouw Bo gekeerd. Het spel golft op en neer en nu zijn het weer de groen-witte dames die de aanval zoeken. Liz, vandaag voor de verandering als aanspeelpunt in de spits, weet haar aanvalspartner Manon op de keeper af te sturen. In dit 1 op 1 gevecht weet de keepster redding te brengen waardoor de stand in evenwicht blijft. Niet veel later is ook DVC doorgebroken, maar al voordat dit goed en wel een kans genoemd kan worden klinkt het fluitje al voor buitenspel. Een levendige wedstrijd die op het middenveld vooral wordt gekenmerkt door een enorme dosis werklust, dat het soms rommelige spel verbloemt. Uit één van deze rommelige situaties ontvangt Michelle de bal voorin. Ze twijfelt niet en schiet de bal laag op doel. Onhoudbaar voor de keepster, waardoor het 1-0 wordt! Zowel aan de kant van DVC als Zwartemeer volgt er een mooie aanval, maar in beide gevallen wordt de voorzet door alle speelsters gemist en is het gevaar geweken. Michelle krijgt een grote kans op haar 2e goal, maar haar schot wordt geblokt, waar ze op het oog beter door had kunnen lopen. In de counter speelt de ingevallen spits van DVC de bal snel door op Merel. Op snelheid laat ze iedereen het nakijken en oog in oog met Bo maakt ze geen fout, 1-1! Geschrokken van dit resultaat schiet de keepster van DVC de bal in de voeten van Liz, haar schot is niet geweldig, maar precies genoeg om het netje te laten bollen. 2-1! Maar ook nu weet DVC te antwoorden, Merel gaat er op de rechter kant vandoor en schiet de bal strak in de kruising. Bo weet deze bal niet tegen te houden waardoor het weer gelijk staat. Vlak voor het rustsignaal komt Sharyn als laatste man opstomen, en verspeeld de bal vlak voordat ze in staat is om te schieten. Bij het verliezen van de bal geeft ze haar tegenstander een lichte duw waardoor ze weer in balbezit komt. Een overtreding zou je denken, maar helaas fluit de scheids hier niet voor. Helaas? Ja helaas want uit emotie begaat de DVC speelster een onnodige overtreding op de kwetsbare enkels van Sharyn. Een gele kaart, met uitsluiting van 10 minuten, volgt voor de laatste man van DVC. De vrije schop levert geen gevaar op waardoor we gaan rusten met 2-2. Een terechte tussenstand tussen een iets sterker Zwartemeerse Boys en een koelbloedig DVC.

In de tweede helft een corner voor DVC. Na wat geduw in de 16 meter lijkt er een overtreding te worden gemaakt door de boys. Gek genoeg protesteert niemand en fluit de scheids ook niet! De bal word naar voren geschoten en Liz vangt deze bal op. Na een goede loopactie rondt ze doeltreffend af, 3-2! Hierna komt DVC weer met 11 vrouwen op het veld, nadat de laatste man haar 10 minuten straf heeft uitgezeten. Vol goede moed zoeken ze de aanval waarbij de nummer 10 op snelheid een grote kans creëert, haar schot wordt gepakt door Bo maar in de kluts komt de bal voor de voeten van Merel. Voor leeg doel een koud kunstje om haar hattrick aan te tekenen. 3-3! Een waar doelpunten festijn, een mooie wedstrijd om te zien met goede en slechte momenten van beide kanten. De boys worden wat sterker en bij DVC is het vele wisselen voelbaar. Ondanks dat ze er nog af en toe doorkomen nemen de boys de teugels wat strakker in de hand. Op links komt Angelique er goed door en moet ze zelf schieten! Ze ziet alleen wat speelster vrij voor de goal staan en besluit af te leggen, op zich geen slecht idee ware het niet dat de bal in de voeten van DVC belandt. Niet veel later begint Lisanne van Dijk een actie aan de linkerkant. Na een mooie panna geeft ze de bal voor, maar Leonie weet net niet het doel te treffen. Niet veel later heeft ze toch haar goaltje te pakken, Liz tekent met een mooie bal voor de assist. Weer aan de linkerkant krijgt Alida het op haar heupen, alleen bij de achterlijn aangekomen raakt ze de bal volledig verkeerd waardoor er geen kans ontstaat. De linker kant loont zich steeds vaker en ook Angelique weet vanaf daar Leonie te bereiken. Leonie weet uit te halen en haar schot levert veel gevaar op, maar komt millimeters te kort voor een doelpunt. En, zoals de voetbalwet betaamt, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat vast en zeker! Nu ook komt Merel er weer gevaarlijk door, maar Bo vindt 3 tegengoals genoeg en weet de bal tegen te houden. Amy krijgt de bal ingespeeld en speelt in één keer door op Emma aan de rechter kant. Emma gaat op het doel af maar haar schot verdwijnt net naast het doel.  Vlak voor tijd lijkt de overwinning binnen voor de boys, maar DVC komt er dan nog één keer door. Met 4 speelsters in het wit tegen 3 in het groen lijkt dit een grote kans te worden. De nummer 13 wacht alleen veel te lang met passen, waardoor de kans verkeken lijkt. Toch komt de bal weer voor haar voeten en haalt ze uit! Onhoudbaar voor de verdediging, onhoudbaar voor Bo maar geen goals want de bal verdwijnt in het vangnet! Niet veel later fluit de scheids voor het laatst. 4-3!

De Boys pakken eindelijk hun eerste punten en sluiten aan bij de subtop, terwijl DVC wederom met lege handen staat. Tegen 2 hoger ingeschatte ploegen twee keer nipt verliezen is knap, maar levert geen punten op. Toch moet het goedkomen als dit jonge ploegje zo door blijft gaan. De 4-3 uitslag is over de hele wedstrijd een terechte uitslag, en de wedstrijd was een mooie wedstrijd om te zien! Een mooi fotoverslag is ook te vinden op https://zwartemeerseboys.ditismijnteam.nl/fotos/map/65940-2018-10-06-zwartem-boys-vr1-dvc-59-vr1-4-3-2-2-.html

Tekst & Foto: Tim Funke

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord