Erica ’86 2 wint twee keer op rij

Stefan Knuppe (vv Zandpol) aan kop in Beltona Topscorer van de regio
8 oktober 2018
Dag van het amateurvoetbal | 13 & 14 oktober 2018
9 oktober 2018

Erica ’86 2 wint twee keer op rij

Na de nipte nederlaag tegen de jonge honden uit Schoonebeek, stonden er voor het tweede elftal van Erica ’86 liefst 2 thuiswedstrijden op de planning.

Allereerst kwam VEV 2 op bezoek. Na een afwachtend begin nam 86 het initiatief in handen en dit resulteerde al snel in de openingstreffer. Een op de millimeter nauwkeurig afgemeten voorzet van Erwin Kupers hoefde alleen nog maar eenvoudig door Dennis Bults met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd te worden. 86 bleef de iets betere partij maar ook VEV kreeg kansen. Toch werd er voor rust niet meer gescoord.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de ingevallen Rick Post schoot van een behoorlijke afstand schitterend raak met zijn linkerbeen. 2-0. Een betere start kon 86 zich niet wensen. VEV leek lamgeslagen en wist een tijd lang niet tot een kansen te komen. 86 had de wedstrijd kunnen beslissen door de 3-0 te maken maar ook dit lukte niet. Toen VEV een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakte werd het nog even spannend, maar de punten bleven op Erica.

Een week later kwam CSVC 4 op bezoek. Hoewel Erica ’86 2 een bijzonder povere eerste helft op de mat legde, stond het bij rust 4-0. Bobby Veldman (2x), Dennis Bults en David de Kroon (of was het een eigen doelpunt?) waren de makers.

Vlak voor de wedstrijd had Randy Struik met pijn in het hart bekend gemaakt om met veldvoetbal te moeten stoppen vanwege langdurig fysiek ongemak. Slechts 3 wedstrijden heeft hij voor Erica ’86 2 kunnen spelen, maar toch vond iedereen het ontzettend jammer. Hoe mooi zou het zijn om met een doelpunt afscheid te nemen? Dit was niet tegen dovemans oren gericht, want al in de eerste minuut van de tweede helft wist Randy op prachtige wijze te scoren! Echter was hij blijkbaar vergeten dat na rust van veld gewisseld was want hij scoorde een prachtig eigen doelpunt: 4-1. CSVC kwam op stoom en 86 werd achteruitgedrukt. Even later stond het zelfs 4-2. Nadat ‘86 enkele grote kansen gemist had en CSVC zelfs de 4-3 wist te maken werd het nog ontzettend spannend. Het bleef ondanks enkele hachelijke momenten 4-3 en zo boekte ’86 de tweede zege op rij.

Komende zaterdag de uitwedstrijd naar CSVC 3.

Tekst: Erwin Kuper (vv Erica ’86)

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord