Bloedeloos gelijkspel Fit Boys – Sc. Lutten

SC Angelslo pakt punt bij Vitesse`63
14 oktober 2018
Westerwolde wint van Bareveld
14 oktober 2018

Bloedeloos gelijkspel Fit Boys – Sc. Lutten

Met een paar klinkende overwinningen tegen Bant en Avereest nog vers in het geheugen, reisde de bijna complete selectie – vaste waarden Frank v.d.Most en Ewoud Altena ontbraken – naar Beilen voor het duel tegen Fit Boys.

Het team van coach Jaap Scholing wist dat het deze middag een moeilijke wedstrijd kon worden. Fit Boys is een stugge ploeg, die met veel inzet het spel van de tegenstander probeert te ontregelen. En het werd inderdaad een lastige en stroperige wedstrijd. Deels was dit de verdienste van Fit Boys, maar SC Lutten zat überhaupt niet goed in de wedstrijd. Veel passes gingen mis, en te vaak werd de lange bal naar voren geramd. Van spelopbouw was van de kant van Lutten dan ook nauwelijks sprake. Middenvelder/voorhoedespeler Nick Lamberink was één van de weinigen die bijna zijn gebruikelijke niveau haalde, maar desondanks lukte het hem niet om zijn team op sleeptouw te nemen. De enige serieuze mogelijkheid voor de zwartwitten in de eerste helft was voor verdediger Jan v.d.Berg, die na een vrije trap van Nick bijna tot scoren kwam. Zijn schuiver in de rechterhoek werd net gekeerd door de doelman. Ook Fit Boys liet zich een paar keer voorin zien. De eerste keer kon keeper Lars Mulder erger voorkomen, na slecht uitverdedigen van de Luttenaren. De tweede kans voor de thuisploeg was een paar minuten voor het rustsignaal, maar het leer werd uiteindelijk over de lat gemikt.

In de tweede helft zakte SC Lutten terug tot een bedenkelijk niveau, en gaf daarmee aan Fit Boys het initiatief. Bijna alle ballen werden ingeleverd door de Luttenaren, en ze mochten van geluk spreken dat de geelgroene formatie dit niet om wist te zetten in doelpunten. De Fit Boys speelden ook niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar knokten voor elke bal en waren na de pauze een tweetal keren akelig dicht bij een doelpunt: in de 65ste minuut tikte een aanvaller de bal van een paar meter afstand net naast het doel. En vlak voor tijd maakte een speler van Fit Boys geen gebruik van een vrije schietkans – ongehinderd door de Lutter verdediging. In plaats van de bal in het doel te rossen, produceerde hij een slap schot in de handen van keeper Lars.

En ondanks alles leek SC Lutten toch nog aan het langste eind te trekken, nadat Nick Lamberink via een uitstekend passje vrij toegang had tot het vijandelijke doel. Het lukte hem echter niet om de doelman te omspelen, en met behulp van een meekomende verdediger werd deze kans verijdeld.

Uiteindelijk bleek één wedstrijdpunt het hoogst haalbare voor beide teams.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord