Westerwolde wint van Bareveld

Bloedeloos gelijkspel Fit Boys – Sc. Lutten
14 oktober 2018
Vv Drachten wint bij vv Nicator
14 oktober 2018

Westerwolde wint van Bareveld

WESTERWOLDE WINT DANKZIJ TREFFER RENÉ V.D. LAAN VAN BAREVELD

In een prachtig herfstdecor, maar onder zomerse temperaturen wist Westerwolde zondagmiddag op sportpark De Barlage in Vlagtwedde een benauwde overwinning te behalen op debutant Bareveld. Dankzij een treffer van goudhaantje René v.d. Laan bleven de punten in eigen huis en boekte de Vlagtwedder formatie haar tweede competitiezege. Hoewel naarmate de wedstrijd vorderde de druk van Bareveld toenam, bleef de defensie van Westerwolde onder aanvoering van centrale verdediger Martin Boer prima overeind en trok dan ook de snel verkregen voorsprong zonder zelf al te best te voetballen keurig over de streep. Echter, over de kwaliteit van het geboden spel praat over een aantal weken niemand meer, maar blijft deze kleine 1 – 0 overwinning natuurlijk wel in de statistieken staan. En zulke wedstrijden zijn in de historie van Westerwolde niet zo vaak terug te vinden, waardoor er deze middag toch wel iets unieks gebeurde op het kleurrijke Vlagtwedder sportpark.

 

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week in Odoorn tegen HOC, begon Westerwolde energiek aan de thuiswedstrijd op het eigen kunstgras. In het eerste kwart van de wedstrijd was Westerwolde de bovenliggende ploeg. Door goed combinatievoetbal in dit deel van de wedstrijd ontstond er een aantal opgelegde kansen, maar deze werden vooralsnog niet in treffers omgezet. Totdat Frank Riks in de 19e minuut vanaf de rechterkant prima naar binnen sneed, vervolgens de bal hard binnen de vijfmeter plaatste, waarna het voor René v.d. Laan bij de tweede paal een koud kunstje was de bal binnen te schieten. In de 27e minuut had Westerwolde op 2 – 0 moeten komen, maar de heerlijke lob van Mark Geukes raakte de paal, waarna de bal terug in het veld stuitte. Keeper Bies van Bareveld kon daarna de bal gemakkelijk oppakken. Ongekend en mede door de hoge temperatuur op het veel warmte afstralende kunstgras, werd er door scheidsrechter Nigro uit Assen halverwege deze eerste helft een drinkpauze ingelast. En dat op 14 oktober ….. ! Bareveld kreeg na deze kleine rust steeds meer grip op de wedstrijd, maar mede door goed handelend optreden van aanvoerder Henk Hebers wist het team van trainer Peter Tempel niet te scoren. Wel “scoorde” Arfin Wessels van Bareveld in deze eerste helft de enige gele kaart van de wedstrijd, uitgedeeld door de goed leidende arbiter Nigro, die voorafgaand aan de wedstrijd met applaus door de spelers werd verwelkomd.

In de tweede helft een beter spelend Bareveld, dat met name op het gebied van het getoonde combinatiespel Westerwolde – in tegenstelling tot de eerste helft – telkenmale aftroefde. Veel lukte er niet meer bij de mannen van trainer Lars van Ravenhorst en men mocht in de 60e minuut de handen dichtknijpen toen knullig uitverdedigen van Westerwolde niet tot de door Bareveld felbegeerde gelijkmaker leidde. Aanvallend kwam Westerwolde, behoudens een paar kleine kansen, er ook niet meer aan te pas en mede doordat Bareveld niet bij machte was de bal tussen de bekende palen te krijgen, was er voor het talrijk toegestroomde publiek in dit deel van de wedstrijd niet veel meer te genieten. En zo kan gesteld worden dat de meest gelukkige ploeg via een benauwde 1 – 0 overwinning in de tussenstand van de competitie de aansluiting met de middenmoot wist te behouden.

Door deze overwinning keerde Westerwolde terug in het linkerrijtje. Met zeven  punten uit vier wedstrijden bezet het nu de zevende plaats. Bareveld zakte door de nederlaag naar de twaalfde plaats en heeft nu drie punten uit vier wedstrijden. Volgende week gaat Westerwolde op bezoekbij Smilde ’94 en Bareveld ontmoet in eigen huis het Midwolder MOVV.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (46e min. Jarno v.d. Laan) – Henri Boekelo – Martin Boer – Elroy v.d. West – Frank Riks – Kevin v.d. Laan – Joan Solano (75e min. Peter Beens)  – Mark Geukes – Jeremy Hekman (65e min. Rik te Velde)  – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 6                                             Toeschouwers: 130

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord