DSC’65 ruim voorbij streekgenoot VIOS 

Hoogeveen TV –samenvatting RKZVC – Hoogeveen
15 oktober 2018
ZZVV heeft geen kind aan SVN’69
15 oktober 2018

DSC’65 ruim voorbij streekgenoot VIOS 

Met een eclatante 4-0 overwinning heeft DSC’65 zondag in eigen huis de nog ongeslagen  streekgenoot VIOS uit Oosterhesselen opzij gezet. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. De armada van Richard Nieborg sloeg echter voor rust – met zon en wind mee – toe. En besliste de wedstrijd definitief in de slotfase, op het moment dat VIOS een veldoverwicht had.

Bij DSC’65 startte de van een blessure terugkerende Boris Luttikhuizen voor het eerst dit seizoen in de basiself. Hij luisterde zijn uitverkiezing op met de openingstreffer. Na diverse inleidende beschietingen over en weer – een doelpunt van DSC’65 werd wegens buitenspel afgekeurd en VIOS was vooral gevaarlijk vanuit hoekschoppen – wist Luttikhuizen de ban te breken. Hij liep na een half uurtje spelen een scherpe voorzet van Rick Sewuster tegen de touwen.

De voorsprong was verdiend. Met de wind in de rug was de thuisploeg in het eerste bedrijf de betere op het Dalerveense sportpark De Hoop. Het resulteerde in een aantal mooie kansen. Zo wist de doelman een kopbal van dichtbij van Geert Hilhorst knap te pareren. Ook Justin Meppelink was met een zeer fraaie kanonskogel vanaf de rand van het strafschopgebied dichtbij de 2-0. Zijn inzet spatte echter op de paal uiteen.

Het talrijke publiek zag dat het even later wel raak was. Opnieuw lag Rick Sewuster met knap voorbereidend werk aan de basis van het doelpunt. Hij soleerde door de defensie en legde de bal panklaar neer voor de vrijstaande Jasper Bunskoek die het leer vervolgens koeltjes langs de doelman in het net schoof.

Met de comfortabele voorsprong voor DSC’65 zochten de ploegen de kleedkamers op. In de tweede helft mocht VIOS profiteren van de harde wind mee en had DSC het nadeel van de laagstaande zon. Dat leverde een tegengesteld beeld op aan de eerste helft. Nu was VIOS de bovenliggende partij. Het bleek echter voor de roodzwarte formatie uit Oosterhesselen niet eenvoudig om door de hechte defensie van DSC’65 heen te breken. Via scherpe voorzetten en een reeks hoekschoppen wist de ploeg wel de druk op te voeren. Er ontstonden ook wel hachelijke situaties, maar doelman Dennis Schiphorst Haalweide werd nooit echt tot het uiterste gedwongen.

De druk van VIOS, dat graag haar ongeslagen status als promovendus wilde behouden, hield echter aan. Waar het eerder wachten was op de aanlsuitingstreffer, sloeg DSC bij een uitbraak genadeloos toe. Een kwartier voor tijd kreeg Jasper Bunskoek de bal aan de rechterkant van het veld. Zijn diepe voorzet kreeg door de wind een onvoorspelbare curve mee en viel pardoes bij de tweede paal binnen. Daarmee was het pleit definitief beslecht. Het verzet van VIOS was gebroken, al bleef de jonge ploeg zoeken naar een eretreffer. Die kwam er niet. Wel mocht DSC’65 nog een keer juichen. Justin Meppelink werd in blessuretijd naar de grond gewerkt binnen de beruchte lijnen. De uitstekend leidende arbiter wees naar de stip en aanvoerder Sander Schiphorst Haalweide bepaalde met een strak schot de eindstand op 4-0. Een ietwat geflatteerd, maar puike eindstand voor de mannen van Richard Nieborg.

Volgende week bezoekt DSC’65 in een volgende gemeentelijke confrontatie vv Sweel. VIOS wacht dan de confrontatie met Schoonebeek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord