Weerdinge beter in afronding en wint van Protos

Matige overwinning HODO
15 oktober 2018
Schoonebeek kan ook tegen Titan het ontij niet keren
15 oktober 2018

Weerdinge beter in afronding en wint van Protos

Protos liet te veel kansen onbenut en verloor uiteindelijk van een beter voetballend Weerdinge.
Na 10 minuten kreeg Dennis Spang op aangeven van Bart Reinink een goede schietkans maar Weerdinger keeper Sjoerd Wolters tikte de bal uit de kruising. Even later kreeg Jari Lubbers een kans nadat de Protos verdediging niet reageerde op een verloren bal richting het Protos doel, deze trapte de bal in het zijnet. Daarna was het Stef Smits die op aangeven van Michel Overweg met een volley dicht bij de openingstreffer voor Protos was. In de 17de minuut wist Weerdinger keeper Sjoerd Wolters met een verre uittrap Murat Sahin te bereiken die door sprintte naar het Protos doel en onberispelijk in de verste hoek de stand op 0-1 bracht. 10 Minuten later bracht Dennis Spang de bal vanaf de achterlijn voor het Weerdinger doel waar de inkomende Roy Soppe de paal trof. Weerdinge bleef voetballend sterker maar ook de volgende kans was voor Protos, Bram van der Veen werd diep aangespeeld en deze kreeg de kans om vanaf de 16m af te drukken maar de bal ging naast het doel. 5 Minuten voor rust gaf Michel Overweg een strakke pass door de Weerdinger verdediging waardoor wederom Bram van der Veen vrij voor het Weerdinger doel verscheen, ditmaal ging zijn schot net langs de paal. Op slag van rust kwam Weerdinge langs de zijlijn door de Protos verdediging waarna de Weerdinger voorzet door een verdediger in eigen doel werd gewerkt, 0-2. Na rust bleef Protos werken voor een beter resultaat en nadat Bram Mittendorff vastgehouden werd binnen de 16m en Michel Overweg de toegekende penalty verzilverde nam de druk richting het Weerdinger doel toe.   5 Minuten voor het einde leek Protos loon naar werken te krijgen, een corner werd door Bram Mittendorff binnen gewerkt, 2-2. Even later was het toch Weerdinge dat nog eens wist te scoren, zonder dat Weerdinge druk uitoefende kreeg Protos de bal niet uit de 16m weggewerkt waardoor uiteindelijk Aaron Brinks de 2-3 kon binnen schieten. Protos ging daarna nog eenmaal vol in de aanval maar kreeg met een snelle counter ook nog de 2-4 tegen. Het team van Protos had deze middag meer verdiend maar uiteindelijk was Weerdinge gelukkiger in de afronding.

Volgende week speelt Protos uit tegen VV Musselkanaal.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord