ZZVV heeft geen kind aan SVN’69

DSC’65 ruim voorbij streekgenoot VIOS 
15 oktober 2018
Stefan Knuppe (vv Zandpol) ruim aan kop in Beltona Topscorer van de Regio
15 oktober 2018

ZZVV heeft geen kind aan SVN’69

Na amper twee minuten was de toon al gezet in Nijeveen. Paul Bos kopte ZZVV op voorsprong en de verhoudingen waren duidelijk. Tot halverwege de tweede helft liep ZZVV steeds verder uit. SVN’69 scoorde nog wel twee keer, maar de 2-5 eindstand sprak boekdelen.

De eerste treffer van de dag was treffend voor het verdere spelverloop. Een corner van Nick Vredenborg werd niet eens hard ingekopt door Bos maar was toch de verdediging en doelman van SVN’69 te machtig. Nog binnen de tien minuten was het al weer raak. Een fraaie opening van Joël Huiskes bracht Bram Otten in scoringspositie. Doelman Klaas Schra redde nog goed maar moest wel toezien dat Bos de rebound verzilverde.

Het eerste kwart van de wedstrijd kenmerkte zich door aanvallen van de gasten uit Zuidwolde. Stefan Dijkstra schoot net over en Marco Kikkert zag een inzet net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen. Uiteindelijk was het Huiskes die het verschil naar drie tilde. De aanvallende middenvelder mocht van een meter of twintig vrij uithalen en plaatste de bal keurig in de hoek.

Doelman Jelle Verburg had een rustige eerste helft, hij hoefde slechts één keer reddend op te treden en deed dat prima. Collega Schra had het aan de overkant wat drukker. Hij zag Huiskes een vrije bal net naast de kruising schieten en had even later een uitstekende redding in huis op een pegel van Bos.

Direct na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft zette SVN’69 even flink aan. Het probeerde een paar keer richting het doel van Verburg te komen met veel energie maar kreeg na drie minuten al weer een tegenvaller te verwerken. Een strakke lage voorzet van Huiskes kon langs de doelman worden getikt door de goed meegelopen Sander Hartman. Daarmee leek het verzet van de thuisploeg wel gebroken en leek de weg open te liggen voor ZZVV om een grote uitslag neer te zetten.

Het spel van ZZVV werd gedurende de tweede helft echter steeds slordiger. SVN’69 kwam zo af en toe bij het doel van Verburg zonder tot hele grote kansen te komen en het duurde even voordat de volgende goede kans voor de uitploeg kwam. Halverwege het tweede bedrijf kwam die kans er wel uit misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Na goed combinatiespel werd Elrick Mulder bereikt aan de linkerkant van het veld. De back zette in één keer voor en zag Huiskes de bal eveneens in één keer nemen waardoor Schra kansloos was op de harde inzet van de middenvelder.

Na de 0-5 deed SVN’69 nog wel twee keer wat terug. Een gegeven strafschop leek een behoorlijk cadeautje, dat goed werd uitgepakt door Anton Bijker die de bal in de bovenhoek plaatste. Tien minuten voor tijd tikte Denzel van Halen ook nog de tweede treffer binnen maar verder liet ZZVV het niet komen. Het kreeg in de laatste tien minuten zelfs nog vijf aardige kansen maar doelpunten vielen er niet meer.

Man van de wedstrijd: Joël Huiskes.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord