Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Raptim

Stefan Knuppe (vv Zandpol) ruim aan kop in Beltona Topscorer van de Regio
15 oktober 2018
EMMS wint eenvoudig in Musselkanaal
16 oktober 2018

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Raptim

46% van de deelnemers aan de HILGEN BOLK KENNERSCOMPETITIE hadden een 2 ingevuld bij deze opgave. Die hadden dus een vooruitziende blik. Het werd namelijk een overwinning voor de ploeg van trainer Jan Wielink. Die ziet zijn ploeg na een stroeve start voor de tweede keer dit seizoen drie punten pakken. Daarmee bivakkeert men in de middenmoot. Een directe terugkeer naar de tweede klasse lijkt mij uitgesloten. Voor CEC daarentegen zijn de druiven zuur. Drie keer verloren brengt de ploeg uit Emmercompascuum op de gedeelde laatste plaats. De achterban morde,maar volgens keeper Gerben Springer is er in de ploeg niets aan de hand. Achter de feiten aan lopen doen ze wel.

Op de dag dat één van de trouwste fans van CEC Abraham zag, nogmaals gefeliciteerd Gerard van der Tuuk, kreeg hij een zielig kado voorgeschoteld van zijn cluppie. De band Kensington had alle muziek blijkbaar mee teruggenomen, want wat de ploeg van trainer Erwin van Oosten liet zien leek helemaal nergens op. Niet dat Raptim nou de pannen van het dak speelde op deze Indian Summer herfstdag. Alleen maakten die minder fouten. De aftrap is van CEC en die werd direct diep gespeeld op gelegenheids hangend links Ruben Bergman. Van een traditionele linksbuiten kun je niet spreken daar zijn de acties te somber voor en ook het aannemen van de bal keer op keer met de buitenkant doet niet veel goeds. Opbouwend van achteruit laat Raptim rustig toe. En terecht, want Tim Nikken kan gerust 50 meter met de bal oplopen om daarna eigenlijk ook weer terug te keren. Iedereen staat stil en is niet aanspeelbaar. De opbouw via linksback Mark van de Berg stond voor gisteren te boek als catastrofaal. Raptim wachtte dus af om vanuit de omschakeling naar voren te gaan. Zoals ze twee keer probeerden vanuit een corner van CEC!!! Sven Meiringh mocht van geluk spreken dat hij toen nog op het veld stond. Zijn “Ricootje” richting Mike Grummel liet scheidsrechter Leuning voor wat het was. Zoals al gemeld van de Berg had zijn dag niet. Uit zijn balverlies pikt Wouter van Dunen de bal op en zet hem perfect voor op Danny Bos. Die passeert Springer en schiet de bal bijna vanaf de achterlijn nog binnen, 0-1. Meiringh deed dus  een “Ricootje” die gezien werd door de scheids. Die van Tom Rengers betwijfel ik of hij die gezien had. Zo mocht de aanvoerder ook van geluk spreken dat hij geen rood kreeg. Dit gebeurde vlak voor de 0-2. Nikken verliest de bal, maar Springer komt daardoor in balbezit. Tot ontzetting van vader Be gaat het mee voetballen van zijn zoon faliekant mis. Van Dunen snoept hem de bal af en loopt de bal in het lege doel binnen. Van Oosten wisselt en brengt Stan Lever voor de blijkbaar niet fitte Leon Harms. Het voetbal veranderd er niet door. Nikken werd ingespeeld door Springer, die schrikt er van en speelt terug op Springer die nog net de bal tegen de inkomende Bos aanschiet. Moedeloosheid en onzekerheid in één actie. Na 33 minuten is er voor het eerst echt werk te verrichten voor keeper Roy van der Haar. Na voorbereidend werk van Bergman en Tomas Been schiet Sander de Groot de geplaatst richting bovenhoek. Van der Haar ranselt de bal er prima uit. Uit de corner erna schiet Ruud de Groot de bal mijlenver over. De rust wordt met 0-2 bereikt.

De tweede helft blijft Sander de Groot achter in de kleedkamer en zij vervanger is Jos Prummel. Wielink laat zijn team zoals die is. Waarom zou je wisselen. In het overbekende kwartiertje na rust is er in de 52e minuut een kans voor Been. Een doelpunt wordt het niet. De inzet is beter dan in de eerste helft alleen gebeurd dit op de verkeerde manier. Nadat Arnold Malkus van Raptim geel heeft gekregen dreigt vlak daarna de vlam in de pan te springen. Daniël Berens deelt blijkbaar een koekie uit en iedereen wil er het zijn evan zeggen waarbij Ruud de Groot wel heel veel energie steekt om de op de grond liggende speler van Raptim de waarheid te vertellen. Die energie kun je beter anders gebruiken. Het zijn frustraties en irritaties in plaats van prestaties. Het schotje met links wat de Groot niet veel later produceert eindigt op de paal. Het was één van de zeer weinige balcontacten van hem. Die mogelijkheid viel al buiten het bekende kwartiertje en Raptim kan zich beetje bij beetje onder de druk weg spelen. Al heeft Marnix Leferink dat blijkbaar niet door. Zijn mistasten levert een kans op voor Bergman wat uiteindelijk resulteert in een corner. De 69e minuut is symptomatisch voor het spelbeeld van beide ploegen; eerst maakt Bergman een overtreding terwijl hij in balbezit is!!!!, maar de vrije trap die Raptim daardoor krijgt is met zijn uitvoering al niet veel beter. 70 meter diep op niemand. De Indian Summer strikes again zal ik maar zeggen. Malkus loopt een hoofdblessure op en zo is er een onverwachte drinkpauze te noteren. Hij wordt gewisseld en vervangen door Stan Meppelink. Het laatste kwartier is begonnen en de meeste reuring komt nog van de ploeg uit Coevorden. Geholpen door CEC, want de inspeelbal van Nikken is tekort, maar Meppelink schiet te gehaast. Er is nog een poging van Been alvorens de ook ingevallen Lars Hoving de bal onderkant lat kopt. Een minuut later heeft diezelfde Hoving een kans vanuit een counter. Scoren doet hij niet. Zo kabbelt de wedstrijd richting einde. Mede door de blessurebehandeling van Malkus is er vrij veel naspeel tijd. En om de desolate toestand waarin CEC nogmaals te kenmerken is er het moment van Lever. Blijkbaar niet fris van de lever raagt hij zijn moeder of die een flesje AA voor hem wil halen. Moeders is welwillend en deponeert niet veel later het flesje langs de zijlijn. Zo kun je wel zeggen dat je terug bij af bent. Na 55 minuten in de tweede helft vind scheidsrechter Leuning het welletjes en stuurt beide ploegen definitief naar de kleedkamers alwaar Raptim de verdiende overwinning lachend zal begroeten is er voor CEC heel veel werk aan de winkel.

Springer zegt dus dat het in de groep goed zit, nu nog laten zien naar de achterban zodat het gemor daar verstomd. Volgende week voor beide teams weer een nieuwe kans op 3 punten. CEC gaat naar EMMS en Raptim reist af naar Ruinen. De deelnemers aan de HILGEN BOLK KENNERSCOMPETITIE krijgen andere opgaven voorgeschoteld. Wel benieuwd wat ze eventueel in hadden gevuld.

Later.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord