Mariënberg blijft rode lantaarndrager

Hoogeveen zaterdag moeizaam langs SCD’83
21 oktober 2018
 Landelijke primeur met AXIWI headsets krijgt vervolg bij het PWT
21 oktober 2018

Mariënberg blijft rode lantaarndrager

Koploper PH Almelo wint simpel met 3-0

De eerste twintig minuten trad de thuisploeg nog vol met bravoure aan tegen koploper PH uit Almelo, je weet maar nooit hoe het kan lopen. Stel dat je voor kwam tegen PH. Wie weet komt er dan zand in de motor van de geelzwarten, loopt de irritatiegrens wat verder op, gaan ze (re)ageren op de man in het zwart euh..herstel geel. Je weet het niet! Want voetballend leg je het compleet af tegen 11 PH’ers die allemaal behept zijn met flink wat kwaliteiten, zeker 2e klasse waardig. Derhalve werd er gevochten voor elke meter door Mariënberg, de gasten werden opgejaagd, kregen weinig tijd om in hun spelletje te komen zonder dat het nu leidde tot uitgespeelde kansen voor het doel van de jonge keeper Dyon Eijsink. Zo kon er ook geen kansen worden gemist, wij kregen simpelweg niet de gelegenheid.

Na een dik half uur spelen speelde PH voor scherprechter. Sander Bekhuis haalde fraai uit van twintig meter, zijn halve boogbal was onze Thijs Altena te machtig. Niet veel later werd een ingestuurde verre ingooi gepromoveerd tot doelpunt nummer twee. Wij stonden er bij, keken toe hoe een andere speler de bal simpel doorkopte en Koen Lubbers haalde een staaltje acrobatiek in de lucht uit en schoot de 0-2 binnen achter de kansloze Altena. De roodzwarte supporters wisten het eigenlijk al in de rust. Dit kwam niet meer goed. Alle goede bedoelingen ten spijt. Hoop is er altijd maar die werd al na vijf minuten naar de eeuwigheid geschoten door Sam Hesselink die op randje van buitenspel door mocht van scheidsrechter Hesselink en de nekslag toebracht aan de Westerparkbewoners, 0-3 na 50 minuten spelen.

Een kleine veertig minuten voor tijd was de winnaar reeds bekend. PH hoefde hierna niet meer zo nodig, Mariënberg probeerde het nog wel maar kwam gewoon kracht en kwaliteit tekort.  Helemaal nadat Hendri Hofsink tegen zijn tweede gele kaart aanliep en kon vertrekken, zij op de brandcard, met rood. Zijn eerste was te makkelijk gegeven maar de tweede was niet echt een slimme zet van Hofsink, een onnodige overtreding bijna op de achterlijn bij de cornervlag. Tja, de wetten zijn snoeihard als je onderin loopt te ballen.

Tuurlijk, een verlies tegen PH Almelo was ingecalculeerd hoe graag je het ook anders ziet. Feit blijft dat wij nog minimaal een week rode lantaarndrager zijn. Inmiddels na 5 wedstrijden al 14 verliespunten wat resulteert in een veertiende en laatste stek op de ranglijst.

Komende week reizen wij af naar Nijverdal. Naar het Door Eendracht Sterk van Harry Warmelink. De opdracht is simpel, winnen van rood-zwart. Die zege komt steeds dichterbij. Geloof ons nou maar. Het komt goed. Pietje Paniek komt halverwege november pas in ons land. Tot die tijd gaan wij eerst een handvol punten pakken, de pepernoten zijn voor later.

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord