Strijdvaardig Westerwolde neemt punt mee uit Smilde

Sprookje Hoogeveen duurt voort
22 oktober 2018
Eindelijk eerste en verdiende competitiewinst voor Schoonebeek
22 oktober 2018

Strijdvaardig Westerwolde neemt punt mee uit Smilde

Op opnieuw een mooie herfstzondagmiddag toog Westerwolde naar het verre Smilde om daar de strijd aan te gaan met het plaatselijke Smilde ’94. Gelet op het feit dat laatstgenoemde ploeg al drie overwinning had behaald in de lopende competitie en minimale bekendheid bij de Westerwolders genoot, dacht menigeen dat het wel eens een zware wedstrijd voor de bezoekers zou kunnen worden. Niets was echter minder waar, want bij rust stonden de mannen van trainer Lars van Ravenhorst al op een comfortabele 3 – 0 voorsprong. En dat er vanaf deze verkregen voorsprong tegen tien man moest worden gevoetbald, maakte het er voor Westerwolde absoluut niet moeilijker op. Na negentig minuten voetbal stond er dan ook een dik verdiende 4 – 1 overwinning voor Westerwolde op het scorebord op sportpark ’t Kyllot in Smilde.

Westerwolde ging voortvarend van start en de verdediging van Smilde ’94 had meteen al weinig grip op de behendige en snelle spitsen René v.d. Laan, Jeremy Hekman en zo af en toe Frank Riks van Westerwolde. In de 8e minuut stuurde rechtsback René Peereboom met een mooie pass v.d. Laan de diepte in die op zijn beurt de bal prima aflegde op de mee opgekomen Jeremy Hekman. De blonde spits wist daarna, na lange tijd droog te hebben gestaan, op simpele manier de keeper van Smilde ’94 te passeren. Het spel golfde vervolgens op en neer en beide teams creëerden kleine kansen. In de 33e minuut was het wederom raak voor Westerwolde. Een mooie hoge bal belandde keurig achter de verdediging van Smilde ’94 en de achter deze verdediging wegkomende en dus niet buitenspel staande Joan Solano tikte beheerst de 2 – 0 voor Westerwolde binnen. Vier minuten later schoot dezelfde Solano, die verder een prima wedstrijd speelde, na een uitstekende combinatie door het centrum van Smilde ’94 de bal op de paal. Door de achterstand en het matige spel namen de frustraties bij de thuisploeg enigszins toe. Dit uitte zich met name door het hard onderuit slaan / duwen van een aanvaller van Westerwolde, wat voor scheidsrechter Kimp ernstig genoeg was om Stefan Klok van Smilde ’94 met een rode kaart van het veld te sturen en een strafschop aan Westerwolde toe te kennen. Jeremy Hekman benutte in de 40e minuut op kalme wijze deze verkregen penalty: 0 – 3. De sfeer in het veld werd hierna met de minuut grimmiger en de aanvoerder van Smilde ’94 meende de arbiter zelfs toe te bijten dat hij “straks wel even bij hem in de kleedkamer zou komen”. Gelukkig wisten beide heren, mede door toedoen van de verder goed fluitende leidsman, het ontstane probleem bij het verlaten van het veld op te lossen.

Door deze 3 – 0 ruststand in het voordeel van Westerwolde zat de wedstrijd in de tweede helft dan ook al grotendeels op slot. Het was de thuisploeg te prijzen dat ze nog vol overgave probeerden terug in de wedstrijd te komen. Echter, de verdediging van Westerwolde onder aanvoering van de prima keepende Henk Hebers, hield het hoofd koel onder de druk van Smilde ‘94 en gaf weinig tot geen kansen weg. In de 49e minuut werd nog een doelpunt van René v.d. Laan afgekeurd na vermeend buitenspel. Toch wist Thom de Vries in de 53e minuut namens Smilde ’94 het net te vinden. Met een mooie schuiver in de voor Hebers rechterbenedenhoek scoorde hij de 1 – 3. Westerwolde kreeg tal van mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen, maar het duurde tot de 83e minuut eer René v.d. Laan na opnieuw een prima dieptepass het mooiste doelpunt van de middag liet aantekenen. Vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij met een droge knal de goalie van Smilde ’94 andermaal kansloos. En mede door de vlak voor het einde van de wedstrijd ingevallen Thom Postma – die ’s ochtends ook al een volledige wedstrijd in het tweede had gespeeld – trokken de Vlagtwedders de wedstrijd moeiteloos over de streep.

Door deze zege staat Westerwolde nu op de vierde plaats in de tussenstand met tien punten uit vijf wedstrijden. Opvallend in de  tussenstand in 4D is, dat de drie teams uit de gemeente Westerwolde in deze competitie op dit moment allemaal bij de eerste vier staan. En dat is een mooie opsteker voor voetballend Westerwolde, waar reikhalzend wordt uitgekeken naar de op het programma staande derby’s. Volgende week zal Westerwolde eerst moeten proberen om in eigen huis het Stadskanaalster SPW aan de zegekar te binden (aanvang 14.00 uur).

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (75 min. Jarno v.d. Laan) – Henri Boekelo – Martin Boer – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Joan Solano (84e min. Thom Postma) – Mark Geukes (75e min. Peter Beens)  – Frank Riks – Jeremy Hekman – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 7                                          Toeschouwers: 100

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord