Zoete zege voor DSC’65 in Zweeloo 

Eindelijk eerste en verdiende competitiewinst voor Schoonebeek
22 oktober 2018
Svv ’04 krijgt te weinig in rommelige derby
22 oktober 2018

Zoete zege voor DSC’65 in Zweeloo 

In een spannend zaterdagavondduel heeft DSC’65 haar derde zege van het seizoen geboekt. In Zweeloo werd streekgenoot Sweel op een 0-1 verliespartij getrakteerd. Yannick de Zoete was met een trefzekere kopbal in de tweede helft de gevierde man bij de ploeg van trainer Richard Nieborg. Voor de thuisploeg waren de druiven zuur.

De teams waren op sportpark ’t Alterbarg over negentig gezien aan elkaar gewaagd. Al leek daar in de beginfase geen sprake van. Sweel schoot uit de startblokken en maakte meteen haar intenties duidelijk: winnen. Hoewel de krachtsverhouding in het voordeel was van de thuisploeg kwam het niet echt tot zeer gevaarlijke situaties voor het doel van Dennis Schiphorst Haalweide.  DSC’65 kon in de beginfase weinig uitrichten, maar kroop gaandeweg de eerste helft uit haar schulp. Het elftal wist zich defensief goed te positioneren en probeerde via uitbraken gevaar te stichten. Ook de verdediging van de thuisploeg wist daar – ondanks of mede dankzij twee gele kaarten – met succes een stokje voor te steken. Het dichtste bij een doelpunt in het eerste bedrijf was uiteindelijk Yannick de Zoete. Een schot vanaf de zijkant draaide gevaarlijk richting de kruising, maar ging een paar centimeters voor het aluminium langs.

In de tweede helft leek de streekderby te eindigen in een gelijkspel. Strijd was er volop, maar kansen waren schaars. Met een vrije bal op de paal was Joop Beukers namens Sweel dichtbij de openingstreffer, maar eerlijkheidshalve moet worden gemeld dat doelman Schiphorst Haalweide ook perfect in de hoek lag om een treffer te voorkomen. Het talrijke publiek kreeg twintig minuten voor tijd dan toch een doelpunt voorgeschoteld. De broers De Zoete zorgden er samen voor dat DSC’65 aan de leiding kwam. Quinten de Zoete snelde voorbij zijn directe tegenstander en vond met een voorzet het hoofd van zijn broer Yannick. Die laatste wist het leer voorbij de doelman te koppen in het lege doel. Euforie bij de gasten, ergernis bij de thuisploeg.

Sweel probeerde in de resterende minuten van de wedstrijd van alles om de stand nog gelijk te trekken, maar dichterbij dan de vrije bal van Beukers eerder in de wedstrijd kwam het niet. Ook DSC’65 wist in een paar tegenstoten niet te profiteren van de ruimte die ontstond en zo bleef het spannend tot de laatste seconde. Na het laatste fluitsignaal bleek DSC’65 de gelukkigste partij en liet het zich het zoet van de overwinning goed smaken. Voor Sweel gold het omgekeerde. Zij kunnen de kater komende zondag weg proberen te spoelen in de uitwedstrijd tegen HODO. DSC’65 ontvangt zondag in eigen huis bijna-naamgenoot DVC’59.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord