SC Angelslo wint thuis van Nieuw Balinge

Hoogeveen loopt schade op in aanloop naar kraker tegen SC Elim
28 oktober 2018
Sc Lutten wint van ZZVV in aantrekkelijk duel
28 oktober 2018

SC Angelslo wint thuis van Nieuw Balinge

Angelslo begint sterk aan de wedstrijd en zet Nieuw Balinge gelijk onder druk. Na een paar minuten spelen krijgen beide ploegen al een kans om de score te openen maar deze worden niet benut. Het is SC Angelslo dat beter voetbalt en Nieuw Balinge speelt de bal lang naar voren. In de 20e minuut komt Angelslo dan ook op voorsprong als Dennis Gossen spits Rick Zondag vrij voor Keeper Kalsbeek zet en de 1-0 binnenschiet. Direct na de goal krijgt SC Angelslo weer een grote kans maar verdediger Glenn Eding schiet rakelings naast. Rond de 40e minuut is het Dennis Tump die de stand gelijk kan trekken maar hij schiet net naast. Toch is het SC Angelslo die vlak voor rust nog de 2-0 binnenschiet als Ali Arslan de bal breed speelt en Rick Zondag opnieuw binnenschiet.

Na de thee speelt Nieuw Balinge beter en lange ballen veranderen in goed positiespel. SC Angelslo heeft het moeilijk in de beginfase van de 2e helft maar verdedigend staat het als een huis. Nieuw Balinge wil meer en zet nu snel druk op SC Angelslo en in de 67e minuut is het raak voor Nieuw Balinge als Dennis Tump na een vermeende handsbal de 2-1 binnenschiet. SC Angelslo is gewaarschuwd en gaat vanaf dat moment wat rustiger spelen en krijgt ook menig kans om de wedstrijd te beslissen maar ook Nieuw Balinge krijgt nog wat mogelijkheden om een puntje mee te nemen maar het blijft 2-1. Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer Steenhuis die de weg naar boven weer zijn ingeslagen. Volgende week gaat SC Angelslo op bezoek bij CSVC uit Coevorden.

Tekst: Wietze de Jong.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord