Sc Lutten wint van ZZVV in aantrekkelijk duel

SC Angelslo wint thuis van Nieuw Balinge
28 oktober 2018
Protos en Ruinen in evenwicht: 1-1
28 oktober 2018

Sc Lutten wint van ZZVV in aantrekkelijk duel

De uitwedstrijd van SC Lutten tegen ZZVV betekende voor Lutten-coach Jaap Scholing een weerzien met zijn vorige club. Dat gaf een extra tintje aan dit duel, maar vanmiddag stond er meer op het spel. SC Lutten is weliswaar nog steeds ongeslagen, maar heeft door twee gelijke spelen ook vier verliespunten. In de afgelopen weken was het veldspel behoorlijk stroef, met als gevolg een gelijkspel tegen Fit Boys, en een lucky overwinning tegen SVN ’69.

In het eerste half uur liet SC Lutten zich de kaas van het brood eten; beter gezegd: de zwartwitten werden overklast door de thuisploeg. ZZVV heeft de kwaliteit om bij balverlies van de tegenstander razendsnel om te schakelen naar de aanval. En al in de zesde minuut was het raak: De Zuidwoldenaren scoorden de 1-0, waarbij de Lutter verdediging er niet goed uitzag. Even later lag de bal er bijna weer in. Aanleiding was een onnauwkeurig genomen vrije trap van SC Lutten; ZZVV nam de aanval over, dat eindigde met een schot dat door keeper Lars Mulder maar net over de lat kon worden getikt. De spelers van ZZVV zaten kort op hun tegenstander. SC Lutten kwam daardoor nauwelijks aan voetballen toe, en had in die periode nauwelijks wat in de melk te brokkelen Pas in de twintigste minuut werd er door SC Lutten voor het eerst serieus op het doel geschoten. Meteen daarna echter werd het 2-0. Een goede pass op de linksbuiten – die rechtsback Jan v.d.Berg kansloos liet – die het leer vervolgens in één keer over keeper Lars in de linkerhoek draaide. Een prachtig doelpunt!. Wat kon SC Lutten hier tegenover stellen? In eerste instantie een geweldige kans, nadat Ronald Kosse teamgenoot Rick Lamberink met een slim passje vrij had gezet voor de keeper, maar Rick schoot vervolgens in de handen van de sluitpost.

En toch, na een dik half uur, slaagde SC Lutten erin om de marge te verkleinen. Na een hoekschop kwam de bal enigszins gelukkig voor de voeten van Ronald Kosse, en die kon vervolgens van dichtbij de 2-1 intikken. Dat doelpunt markeerde een ommekeer. Niet dat ZZVV in elkaar stortte, maar SC Lutten kwam beter in de wedstrijd. Vijf minuten voor het rustsignaal leken de Luttenaren nog zelfs langszij te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Direct na de hervatting was het wel raak: een verre uittrap van keeper Lars op de snelle Rick de Gooijer, die zijn directe tegenstander van zich af wist te schudden, waarna hij eenvoudig de keeper kon passeren: 2-2. Direct daarna moest de Lutter doelman handelend optreden om het derde doelpunt voor de thuisploeg te voorkomen. En ondanks dat SC Lutten beter in de wedstrijd zat, wist ZZVV nog enkele (zeer) goede mogelijkheden te creëren. Het spel golfde in die tweede helft op en neer, en het was uiteindelijk de ploeg van Jaap Scholing die aan het langste eind trok. Invaller Frank Altena profiteerde van een foute pass, ging alleen op de keeper af en werd vervolgens onreglementair gestuit. De toegekende strafschop werd door Frank zelf ingeschoten: 2-3. Vanaf toen was het alle hens aan dek voor beide teams. ZZVV had na een mislukte terugkopbal in de Lutter verdediging de gelijkmaker op de schoen, maar de bal werd in de handen van keeper Lars gemikt. SC Lutten verdedigde uit alle macht, en gokte op de counter. En die tactiek werk beloond: in de blessuretijd kreeg invaller Fons Veltink twee kansen op aangeven van Frank Altena. De eerste mogelijkheid ging verloren. Kans nummer twee ging er wel in: 2-4. Een terechte overwinning in een heerlijke wedstrijd.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord