Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Ruinerwold

Spanning in strijd om ‘Beltona Topscorer van de regio’
29 oktober 2018
SC Elim zet Hoogeveen zaterdag verder op achterstand
4 november 2018

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Ruinerwold

Vijf gespeeld, nul punten. Het is de keiharde realiteit waarin CEC momenteel verkeerd. De vorige keer dat ik ze zag, thuis tegen Raptim, was zeer slecht en de nederlaag was zeer plausibel. Dit keer thuis tegen Ruinerwold leek het, zeker de eerste helft, nog ergens op. De tweede helft was weer een stuk minder waardoor Ruinerwold de drie punten mee nam in het feestcafe op wielen: 2-4.

Ruinerwold had de bus geparkeerd. Nee, niet op het veld, maar het feestcafe op wielen van taxi Huisman stond netjes op de parkeerplaats toen ik arriveerde. Ze waren wel in voor een feestje. De wedstrijd begon met een gedenkwaardige minuut stilte voor de vrouw van Geert Lukkien. Stilte voor de storm zal ik maar zeggen. Ruinerwold was van het snelle halen naar voren principe. Hierbij werden vooral de buitenspelers Kristian de Bruin en Kevin Loof gezocht. De fragiele linkspoot Loof is direct betrokken bij het eerste gevaar en zelfs verantwoordelijk voor de eerste goal. Die maakt hij uit een door scheidsrechter Dorgelo toegekende strafschop. Deze gaf Dorgelo, nadat Tim Nikken een oliedomme overtreding beging. Volgens velen niks aan de hand, maar de realiteit was strafschop. Loof schoot feilloos binnen; 0-1. Zo moest de ploeg van de geschorste Erwin van Oosten direct weer in de achtervolging. Het moet gezegd, dit deden ze met bravoure. Doordat CEC geen echte spits had speelde Reinier Pruim als aanspeelpunt. Dat ging naar behoren. Alleen liet hij zich te diep zakken om ingespeeld te worden. Toch combineerden ze dat het een lieve lust was. Ook bij balverlies hield men de druk er op zodat de gasten niet snel konden omschakelen. Dat moest ook wel, want CEC speelde met veel mensen voor de bal. Het duurde wel tot de 22e minuut aleer Tomas Been een schot produceerde wat voor een mogelijkheid door moest gaan. Uit de directe tegenaanval viel de 0-2. Ewout Kleene won makkelijk een duel en zet Loof aan het werk. Diens voorzet werd door Bruin gemist, maar linksback Mark van de Berg kreeg de bal daardoor ongelukkig tegen zich aan. Buiten bereik van Gerben Springer gaat de bal in de hoek. Ook nu rechte de thuisploeg zijn rug en ging op dezelfde fanatieke manier op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel vrij vlot. Jos Prummel viel tot twee keer toe bij een duel in de zestien. Voor de tweede val werd hij beloond. Ook CEC kreeg een strafschop. Tom Rengers schoot deze binnen: 1-2. In de gauwigheid om de bal te pakken kregen kersverse pa Ruud de Groot en keeper Ewout Knol een lesje respect van Dorgelo. CEC is de bovenliggende partij en ging voor de 2-2. Een bloktackle van van de Berg werd door Dorgelo bestraft met een gele kaart. Zwaar, zeker als je zag dat hij Brian Heins vlak daarna niet bestrafte voor de torpedering van Daniël Berens. Zijn rapporteur zal het vermeld hebben. In de 32e minuut is CEC dicht bij de gelijkmaker. Via een mooie aanval over Pruim, Sander de Groot kwam de bal uit bij de doorgelopen Been. Die kon tot twee keer toe niet afronden. De verdiende gelijkmaker kwam er toch. Een kort genomen corner kwam uiteindelijk bij Rengers voor de voeten en die wachtte niet af: 2-2. Terecht en gezien het spelbeeld zat de overwinning er zeker in.

 

Zat er in, want er was nog zoiets als het fenomeen RUST. Als de wedstrijd in één ruk was uitgespeeld had de ploeg uit Emmercompascuum zeker gewonnen. Nu deed de rust alleen de ploeg van trainer Henri Spijkerman goed. Dat zag ook de razende reporter van Langs de Lijn Ruinerwold. Tien minuten was er gespeeld toen de 2-3 viel. Loof deed ook weer eens mee en bediende Kleene op maat. Diens assist werd door Bert de Boer op waarde geschat. Een supporter van Ruinerwold riep dat het verdiend was, maar dat was tot dat moment wel een dooddoener. CEC weer in de achtervolging. Alleen is de spirit van de eerste helft in de kleedkamer achter gebleven. Meer dan een mogelijkheid voor Leon Harms was er niet. Sterker nog het werd na een kwartier in de tweede helft gewoon 2-4. Nikken maakte een overtreding op het middenveld. De vrije trap werd snel genomen. Kleene stond helemaal vrij en rondde af. Een paar minuten later een identieke situatie. Alleen schoot Bruin gehaast ver over. Ruinerwold controleerde en sloeg aan het wisselen. Ook het vlaggen van beide grensrechters nam een hoge frequentie aan. Al vloog er een vogel over werd er nog gevlagd. De conclusie van de rapporteur van Dorgelo stond gelijk aan die van mij: afschaffen van buitenspel op dit niveau. Ruinerwold freewheelde richting einde. De bus kon al voor gegloeid worden. De ingevallen Ruben Bergman had nog een kopbal bij de tweede paal, maar die ging er net als de poging van Mark Brinkman aan de andere kant niet in. Het laatste wapenfeit was van CEC, maar vanuit de omschakeling eindigde die poging in buitenspel. Na 46 minuten en 37 seconden fluit Dorgelo voor het laatst. De rapporten konden worden opgemaakt. Voor CEC dus de kille realiteit van hekkesluiter en voor Ruinerwold een keurige 8e plaats met drie winstpartijen en drie keer verlies. Zij krijgen volgende week bezoek van Sleen. CEC gaat voor een echte degradatiekraker naar Musselkanaal. Die wisten na de seizoens-ouverture ook geen punt meer te pakken. Om met de woorden van een regionale trainer te eindigen: het wordt voor beide ploegen aanhaken of afhaken.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord