ASV’57 neemt Mariënberg de Maat!

SC Elim zet Hoogeveen zaterdag verder op achterstand
4 november 2018
Protos wint uit bij Dalen
4 november 2018

ASV’57 neemt Mariënberg de Maat!

Aadorp neemt de punten en prijzen mee vanaf het Westerpark

Hij had de keeperhandschoenen al lang aan de wilgen gehangen. Voetballen was tegenwoordig zijn passie, als noeste verdediger of hangende middenvelder. Lekker in de schaduw van het vlaggenschip. Deze voormalige matroos eerste klas vond het allemaal wel prima. Inmiddels trotse vader van twee fantastische kinderen, hij hoefde niet meer zo nodig. Ach ja, leer ons Eric Huibers kennen. Hij tikt bijna de 38 jaar aan, of niet Marieke maar is nog altied zo gek als een deur. In een vlaag van volledige bewustwording accepteerde hij begin dit seizoen de uitnodiging van trainer Niels van ’t Hoog om per toerbeurt te fungeren als reserve-keeper. Als stand-in voor Thijs Altena. Maar niets is een mens vreemd en zeker onze Eric niet. Afgelopen zaterdag stond hij gewoon in de basis, was hij één van de elf die van ’t Hoog nog wel kon opstellen, tegen ASV’57 uut Aadorp. Oh, is Thijs geblesseerd dan….? Neuh, onze voormalige keeper van het eerste elftal posteerde zich gewoon naast laatste man Dani van der Veen in de achterhoede. Knieband om, zijn wapperende haren strak naar achteren gekamd en gaan met die banaaaaaaaaaan. Nood brak wet voor het eerste elftal van Mariënberg. Donderavond bij de laatste training haakte ook noodgedwongen Roy Kelder nog eens af en meldde hij zich bij de eerste hulp in de reeds overvolle lappenmand. Langzaam maar zeker is het weer MASH op het Westerpark. Verzorgster Marije maakt overuren met haar No-evermannen die met bosjes tegelijk erbij neer vallen. Opvallend veel knieblessures….Maar een kniesoor die daar op let.

De wedstrijd. Mariënberg begon fris en vrolijk aan het duel. Hoog tempo spelen was het devies, ASV’57 staat erom bekend dat ze pas halverwege het seizoen de conditie op peil hebben. De eerste kans was dan ook voor Mariënberg echter konden wij niet afdrukken. Verder ging een bal van Ryan Buitenhuis rakelings naast. Gaandeweg de eerste helft nam ASV’57 de regie over. Ze kregen een handvol kansen, de ene nog beter voor elkaar dan de andere, gelukkig voor ons wisten ze Thijs niet te verschalken of werden ze een halt toegeroepen door de nestor van de groep. Hallo, Eric hier…!

Tegen de verhoudingen in kwam Mariënberg op voorsprong. Een onschuldige vrije trap van Rolf Hofsink aan de linkerkant zeilde zo de goal in. Was het de zon? Of kneep de doelman van ASV’57 net op het verkeerde moment een oogje toe. Hoe het ook zij, Mariënberg stond na 37 minuten met 1-0 voor. ASV’57 de beste kansen maar wij de voorsprong. Je hoorde ons niet klagen.

Na de onderbreking stelde ASV’57 snel orde op zaken. Te snel, wie weet als wij iets langer de fortuinlijke voorsprong hadden vast kunnen houden. Tja…! Nu maakte ASV’57 al na welgeteld 1 minuut in het tweede bedrijf de gelijkmaker. De tweede viel ook niet veel later terwijl uw razende reporter problemen had om wat twitterberichten de wereld via draad en golven in te sturen kwamen wij met 1-2 achter. Hierna golfde het spel wat op en neer en kreeg ook de thuisploeg genoeg kansen om de gelijkmaker binnen te schieten, echter stond het draadje nu wel verkeerd gespannen. Ondanks slecht voetbal creeërde wij opvallend genoeg wel kansen…..?? In de 78e minuut leek ASV’57 de roodzwarten definitief te vellen. Hands in de zestien en scheidsrechter Siertsema legde bal op de stip die vervolgens feilloos werd binnengeschoten. Even later opnieuw een strafschop voor onze gasten uit Aadorp maar die werd vakkundig uit de benedenhoek geranseld door Thijs. Mariënberg was niet bij machte om nog iets aan de achterstand te doen. ASV’57 won voor de derde achtereenvolgende keer deze competitie verdiend met een mooie uitslag, al had die wat ons betreft rustig andersom gemogen…

Man van de wedstrijd werd natuurlijk Eric Huibers, dochter Merel verklapte na afloop dat haar papa beter kon voetballen dan keepen….Wij zijn er nog niet over uit. Feit is wel dat Eric 110% inzet toonde en dat niet iedereen (helaas) in het elftal dezelfde arbeidsethos aan het daglicht stelde. Hero dronk er boven wederom een biertje op, wat ik oe brom en Jan Wessels nam behalve de drie punten ook de hoofdprijs van de verloting mee…Soms zit alles mee! (AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord