DSC’65 in extremis naast Bargeres

ZZVV na sterke tweede helft ruim langs Hollandscheveld
6 november 2018
EMMS behoudt ongeslagen status tegen Weerdinge
6 november 2018

DSC’65 in extremis naast Bargeres

Door een doelpunt van Quinten de Zoete in de slotminuut van de wedstrijd heeft DSC’65 zondag een punt gepakt tegen Bargeres. Hoewel de druiven voor de thuisploeg zuur waren, was de puntendeling (1-1) meer dan terecht. DSC’65 wist zelfs een keer vaker te scoren, maar op dubieuze wijze werd een fraaie treffer van Geert Hilhorst op aanraden van de assistent afgekeurd.

Door de puntendeling is DSC’65 nu voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen. Een buitengewoon fraaie competitiestart voor de équipe van Richard Nieborg. De oefenmeester uit Sleen maakte na het duel bekend dat dit zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van de Dalerveners is. Een seizoen dat zowel trainer als spelersgroep graag op een mooie manier wil eindigen.

In Bargeres was daar in de eerste helft nog niet heel veel van te zien. Op het matige veld in Emmen wist DSC’65 zich in de eerste helft geen raad met het harde fysieke spel van de geplaagde thuisploeg. De lange bal was bij beide ploegen de te hanteren tactiek. Iets waar de thuisploeg meer garen bij spon. DSC’65 wist een paar kansen te creëren, maar een kopbal van Yannick de Zoete belandde in de handen van de doelman en een schot van Jasper Bunskoek ging over.

Bargeres wist na eerst een kans naast te werken wel het net te vinden. Een schot kon niet afdoende verwerkt worden in de defensie, waarna Jorrit Visser namens de Emmenaren wist te scoren.

Een domper voor DSC’65 dat duidelijk niet in haar doen was zondag. Reden om in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Dat gebeurde ook. Nieborgs équipe ging meer uit van haar eigen voetballende kracht en werd daarmee gevaarlijker. Hoewel het spel deze competitie wel eens beter is geweest was er nadrukkelijk de wil om op gelijke hoogte te komen. Het resulteerde in meer balbezit en dreiging, maar hele grote kansen waren schaars. Bargeres was niet meer de ploeg uit de eerste helft en probeerde vooral de voorsprong te behouden, tijd te rekken en soms vanuit de counter de aanval te zoeken.

Lang leek die tactiek te werken, totdat DSC’65 zo’n zeven minuten voor tijd toch wist te scoren. Een vrije trap van Rick Sewuster werd fraai binnengeknikt bij de tweede paal door Geert Hilhorst. Een prachtige goal, die door de assistent van Bargeres vakkundig om zeep werd geholpen. Hij besloot om zijn vlag in de lucht te steken, omdat hij buitenspel vermoedde. De arbiter, die geen buitenspel had geconstateerd, ging mee in die gedachte en keurde een zuiver doelpunt af. Een reden misschien om eens na te denken over het Duitse systeem, waarbij de amateurs zonder (club)grensrechters spelen en alle beslissingen en zeker dergelijke discutabele voor de leidsman zelf zijn.

Tot ver in blessuretijd leek de dwaling te zorgen voor de eerste driepunter van Bargeres, maar DSC’65 wist met een slotoffensief alsnog de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren. Na een mooie aanval vond Sander Schiphorst Haalweide de mee opgekomen Quinten de Zoete die met een hard schot de doelman wist te verschalken. Het leidde tot euforie bij de manschappen uit Dalerveen en teleurstelling bij de thuisploeg.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waar beide ploegen gedurende de wedstrijd op meer hadden gehoopt. Misschien is een gelijkspel dan uiteindelijk wel een terechte uitslag. Over twee weken ontvangt DSC’65 thuis Witteveense Boys. Bargeres gaat dan op bezoek bij Wijster.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord