ZZVV na sterke tweede helft ruim langs Hollandscheveld

Doortastend WKE wint verdiend van SVV ’04
6 november 2018
DSC’65 in extremis naast Bargeres
6 november 2018

ZZVV na sterke tweede helft ruim langs Hollandscheveld

ZZVV heef een ruime overwinning geboekt op bezoek bij Hollandscheveld. Na twee nederlagen op rij was de zege zeer welkom. Janou van Veen was met drie treffers de grote man bij de Zuidwoldigers. Joël Huiskes en Marco Kikkert verzorgden de overige twee treffers waardoor er na negentig minuten een 0-5 stand op het bord stond.

De eerste helft was niet echt om over naar huis te schrijven. ZZVV miste een behoorlijk aantal spelers waardoor Mathijs Drent voor het eerst in de basis startte bij het eerste elftal. De jonge verdediger maakte op de linksbackpositie een prima indruk. Hij verdedigde goed naar voren en kon aan het einde van de wedstrijd terugkijken op een keurig debuut. Zijn collega aan de rechterkant, Jarno van den Boomen, liet na drie minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd noteren. Het harde schot van de jonge back verdween maar net over het doel van Lennard Vos.

Veel kansen volgden er niet meer in de eerste 45 minuten. Uit wat standaardsituaties kwam de meeste dreiging waarbij vooral ZZVV een keer dichtbij was. Een schot van heel ver van Robin Sikken was lange tijd het enige wapenfeit van de thuisploeg. Dat veranderde in de laatste minuut voor rust toen de ploeg een vrije bal kreeg op de rand van de zestien. Thom Koopman schoot de bal echter in de muur, waardoor er met de brilstand gerust werd.

Na rust nam ZZVV direct het initiatief. Een aangeraakte voorzet viel binnen de minuut al op de lat waarna de rebound van Sander Hartman van de lijn werd gehaald. Een paar minuten later was het wel raak. Ditmaal mocht ZZVV een vrije bal nemen op de rand van de zestien. Een mooi klusje voor specialist Huiskes die de bal hard in de bovenhoek knalde.

De wedstrijd viel in zijn plooi toen Van Veen doorbrak na tien minuten spelen in de tweede helft. De verdediging van Hollandscheveld was even in verwarring door de uit buitenspel teruglopende Kikkert waardoor Van Veen er vandoor kon. Maurice Talen trok aan de noodrem en moest dat bekopen met een rode kaart. Vanaf dat moment speelde ZZVV een gewonnen wedstrijd. Toch verdient de ploeg een compliment voor de manier waarop het de wedstrijd uitspeelde en de ontstaande ruimtes benutte.

Halverwege beloonde Van Veen één van zijn vele acties met een fraaie treffer. De buitenspeler zocht zijn mannetje op, passeerde naar de binnenkant en schoot van zo’n twintig meter hard raak. Binnen de vijf minuten zorgden Kikkert en Van Veen voor een nog ruimere voorsprong. Eerst legde Kikkert goed af op Van Veen die na een snelle beweging weer raak knalde. Iets later stuitte Van Veen op de benen van doelman Vos en benutte Kikkert met een kopbal de rebound.

Tekenend voor de energie die ZZVV lang in de wedstrijd bleef leggen was de laatste treffer van de middag. Centrale verdediger Roald Schinkel werd diep gestuurd aan de rechterflank. Met grote passen stoomde hij op en tegelijkertijd behield hij het overzicht. De voorzet van Schinkel was op maat en voor het doel kon Van Veen tegendraads binnenwerken en zo zijn hattrick completeren.

Door de 5-0 overwinning voegt ZZVV eindelijk weer drie punten toe aan het totaal van zes dat het al verzamelde. Zaterdag speelt ZZVV om 17.00 uur de uitwedstrijd in de beker op bezoek bij MSC zondag. De week er op volgt de volgende thuiswedstrijd, thuis tegen VV Hoogeveen.

Opstelling ZZVV: Verburg; Drent, Mulder, Schinkel, Van den Boomen; Hartman (80. Reinink), Dijkstra, Huiskes; Van Veen, Kikkert, Otten (80. Ter Wal).

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord