Volgens Bertjan Smit: CEC – Twedo

SC Angelslo wint met overmacht van MSC/Amslod
12 november 2018
ZZVV biedt goed weerstand tegen MSC maar vliegt wel uit beker
13 november 2018

Volgens Bertjan Smit: CEC – Twedo

11 november is de dag werd zondag volop gezongen. Het was tenslotte de dag waarop je met een zelf gemaakte lampion de deuren langs zong om wat snoep binnen te halen. Terwijl de kinderen zich daarop voorbereiden speelden (wellicht) enkele ouders eerst nog effe een partijtje voetbal in Emmercompascuum. De Kensington-inhaalwedstrijd tegen TWEDO stond op het programma. Een wedstrijd die ook weer de gauw beroemd wordende oneliner van een dit keer zelf aanwezig zijnde regionale trainer mee kreeg; Aanhaken of afhaken. TWEDO zou met een overwinning gedeeld vierde worden en CEC zou bij een overwinning de o zo belangrijke aansluiting naar boven toe vinden. Het werd het laatste. In een weinig hoogstaande partij gekenmerkt met termen zoals broos, gezapig en opmerkelijk won CEC uiteindelijk met 3-1 en konden de ouders dit nieuws gauw aan hun wachtende kinderen vertellen.

Ik keek op het wedstrijdformulier en zag een opmerkelijke naam staan bij de thuisclub die ik al een tijd niet had voorbij zien komen; Niek Wessels. Noodgreep of serieuze comeback? Bij het laatste zou ik zeggen “trainen”. Zoals dat wel voor meer voetballers telde. In de gauwigheid even gekeken of TWEDO dan Bas Kamst weer had meegenomen. Niet in de selectie in ieder geval. Wessels begon op de bank en zag en sterk begin van TWEDO. Dit na de ingestudeerde aftrap van CEC. Met als architect aanvoerder Mark Rabbers werd keer op keer de ruimte benut achter de broze verdediging. Na 3 minuten was het al raak. Dimitrios Lazaridis vond via de vingertoppen van keeper Gerben Springer Sander Boer. Die was onberispelijk en scoorde 0-1. Vier minuten later was er een kans voor Mark Rabbers. Ook hier zat het verdedigend niet goed. Spelers verwijten elkaar dat het aan die of die lag. Zo is er een demonstratief handgebaar van back Jordy Eggengoor voor buitenspel. Leuk, maar hij was er zelf verantwoordelijk voor dat dit niet zo was. Direct daarna gaat hij een 1-2 aan met Michel Kingma, maar afronden is  niet aan hem besteed. Na 28 minuten werd hij gewisseld ten faveure van Wessels. De ziekte van afgelopen week had Eggengoor naar eigen zeggen opgebroken. Jos Prummel verhuisde naar rechtsback en Wessels kon zijn ouwe vertrouwde plekkie weer innemen. Vlak na zijn rentree is er een schot van Daniel Mulder van TWEDO. Het gezapige duel kon zo maar een videoclip zijn bij het wereldnummer van Snollebollekes, Links Rechts, zijn. Scheidsrechter Bert Esselbrugge doet ook een duit in het zakje en geeft Daniel Berens van de thuisploeg geel. Ook valt er nog een kans te noteren voor Kristian Tinge van de bezoekers. Had niet geteld, want hij stond buitenspel. De rust kwam er aan met alleen nog een kamikaze-actie van Tomas Been. Hierbij raakt hij meer Tinge dan bal. De rust werd dan ook met 0-1 bereikt.

De tweede helft werd weer aangevangen na het fenomeen RUST. De ploeg van coach Harjo van der Valle was de grip kwijt. Reeds na 4 minuten werd het gelijk. In de uitbraak tikt Wessels net op tijd de bal voor de voeten van Lijon Kroezen weg en dendert door. Zijn voorzet is op maat en werd door Kingma bij de eerste paal afgerond; 1-1. CEC had groot vertrouwen in de teruggekeerde Wessels, want keer op keer werd hij gevraagd om diep te gaan dan wel acties te maken. Na zo’n 10 minuten was de conditie-bodem al bijna in zicht en moesten de druivensuikers redding brengen. De ploeg uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord is dolende en zag Mark van der Berg in een dubbele poging bijna scoren. De jongeling heeft een geweldige linker, maar die kon meer dan zijn eigen voetbalbrein aan kan. Na iets meer dan 20 minuten laat TWEDO weer iets zien, maar het schotje van Mark Rabbers stelt niet veel voor. Doordat Wessels conditioneel zwak is kon rechtsback Kroezen aanvallend natuurlijk meedoen. Alleen was zijn voetbalbrein ook wat aan de magere kant om er van te profiteren. Beide ploegen hadden veelvuldig balbezit, maar dat kwam mede door het vele balverlies. De 71e minuut zal nog wel ter sprake komen in de nagesprekken van de supporters van het tweelingdorp. Reinier Pruim stuurt van der Berg weg en die gaat in de 16 over de knie van Jeroen van den Ham. Esselbrugge fluit en legde de bal tot ontzetting van diezelfde supporters op de stip. Zelfs een voormalig topscheidsrechter in spe(naam bij deze redactie bekend) vond het geen strafschop, maar daar had Tom Rengers geen boodschap aan; 2-1. Zo was dus de achterstand omgebogen in een voorsprong. Kleine irritaties begonnen los te komen. Wel of niet teruggeven van de bal na een oponthoud, de scheids die dat anders interpreteerde. Martijn Zantingh kon dat maar met één woord samenvatten; idioot. Hij kwam er mee weg. Dat voetbalintelligentie iets wat je niet kunt leren liet Prummel ook nog eens zien. Op een moment dat je juist de tijd moest nemen om te temporiseren nam hij hem snel. Het is zo’n simpel spelletje. TWEDO ging het laatste kwartier op zoek naar de gelijkmaker. Erg veel had dat niet om het lijf. CEC had het moeten beslissen, maar Kingma verprutst een grote kans. Dus bleef de kans op een gelijkspel aanwezig. Tot de 4e minuut van de blessuretijd. Wessels was inmiddels uitgeweken naar rechts en uit zijn en de wedstrijd laatste aanval schoot hij met rechts de 3-1 binnen. Blijkbaar waren de druivensuikers uitgewerkt, want hij liet zich nog wisselen. Scheidsrechter Esselbrugge floot direct daarna af.

Zo pakte CEC zijn tweede competitieoverwinning op rij, midweeks was er nog een fors verlies in de beker tegen LTC, om zo de weg naar boven toe een vervolg te geven. Dit moet dan tegen het licht zwalkende Dalen. TWEDO lukte het dus niet om naar de 4e plek door te stoten, maar daar waar ze nu staan is voor de ploeg met een gemiddelde leeftijd van 21,45 jaar(basisteam) prima. Zij kunnen volgende week in Ruinen weer laten zien wat er nog meer in het jonge vat zit.

Blijdschap dus binnen CEC. Dat werd gevierd met de Duitse gastheer in moeilijke grastijden Fehndorf. Of die ook nog met de lampion hebben gelopen weet ik net zo min als van de spelers. Ook voor zoiets moet je conditioneel sterk zijn.

LATER.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord