ZZVV biedt goed weerstand tegen MSC maar vliegt wel uit beker

Volgens Bertjan Smit: CEC – Twedo
13 november 2018
Hoogeveen in tweede helft naast ZZVV
19 november 2018

ZZVV biedt goed weerstand tegen MSC maar vliegt wel uit beker

ZZVV is er niet in geslaagd de volgende ronde van de districtsbeker te bereiken. In Meppel werd bij hoofdklasser MSC-Amslod met 2-0 verloren. Toch was het een nederlaag met perspectief voor de gasten uit Zuidwolde. De ploeg die drie klassen lager speelt, verkocht de huid duur en kreeg pas na driekwart wedstrijd de tweede tegentreffer om de oren.

ZZVV begon zwaar gehavend aan het duel. De ploeg miste een mannetje of zeven waardoor er weer wat geschoven moest worden in de opstelling. Nick Vredenborg, nog maar eerstejaars senior, begon als centrale verdediger naast Roald Schinkel, die de aanvoerdersband om de arm droeg. Ook linksback Mathijs Drent kreeg, na zijn sterke optreden tegen Hollandscheveld, weer een basisplaats. Marco Kikkert begon de wedstrijd vanaf het middenveld.

Logischerwijs was het uitgangspunt van ZZVV  tijdens de wedstrijd het spelen vanuit een gesloten defensie. Dat lukte in het eerste kwart van de wedstrijd vrij aardig. De eerste poging van de thuisploeg kwam pas na negen minuten spelen toen Camiel Fidom de bal naast het doel van Jelle Verburg plaatste. Even later liet Michael ter Wal met een schot van ver de eerste poging van ZZVV noteren.

Nadat Vincent Oosterkamp een vrije bal vanaf een meter of twintig naast het doel van Verburg krulde, kreeg ZZVV zelfs de grootste kans in de wedstrijd tot dan toe. Centrale verdediger Vredenborg stoomde op over de linkerkant en leverde een puike voorzet af. De bal werd door Paul Bos naast het doel van Marc Holterman gekopt. Een aanval waar meer in zat voor ZZVV.

Halverwege de eerste helft kwam MSC-Amslod wel tot scoren. Daarbij had het overigens wel de hulp van ZZVV voor nodig. Jarno van den Boomen kopte de bal in de eigen zestien ongelukkig in de voeten bij Justin Benjamins die het gekregen buitenkansje niet onbenut liet. Na wederom een sterke voorzet vanaf de flank kreeg Bos na een half uurtje spelen wederom een goede kans om te scoren maar de volley van de spits verdween ver naast het doel van Holterman.

In het restant van de eerste helft waren de kansen wel weer voor de mannen in het zwart-wit. Doelman Verburg liet echter zijn klasse zien in de laatste vijf minuten voor rust en hield Fidom en Dedmer Kraakman meerdere keren knap van scoren af.

Met onder-19 speler Xander Adema voor de licht geblesseerde Van den Boomen begon ZZVV ook aan de tweede helft weer goed. Het voetbalde aardig mee en kreeg ook wat kansjes. Een corner verdween in alle drukte net voor het doel van de thuisploeg langs en schoten van Bos en Kikkert vlogen ook voorlangs. Op het uur kwam ook de tweede onder-19 speler in het veld bij de Zuidwoldigers. Max Vlasveld verving de moegestreden Bos. Net als Adema toonde de jongeling initiatief aan de bal. De twee junioren vielen zeker niet uit de toon en beleefden zo een mooi debuut in een officiële wedstrijd van het eerste elftal.

Na zo’n driekwart wedstrijd spelen hield Verburg ZZVV nog even in de wedstrijd toen hij Soufiane El Kadouri knap van het scoren hield. Maar een minuutje later moest hij toch capituleren. De treffer van Kaj van Duuren was overigens wonderschoon. De kleine middenvelder, die naar het schijnt zelden scoort maar als hij scoort dat prachtig doet, ramde de bal vanaf een meter of 28 strak in de rechterbovenhoek. Een poging waarbij Verburg kansloos was.

Door de treffer was de wedstrijd wel  zo goed als beslist. In het laatste kwartier probeerde ZZVV het nog wel. Het was zelfs nog een keer dichtbij toen Ter Wal net te laat bij de bal was en daardoor stuitte op de uitgekomen Holterman. De kwaliteit van de doelpogingen van MSC werd er ook niet groter op, de ballen werden zelfs in de handen van Verburg gelobd. Uiteindelijk was Danny Bijlsma nog het dichtst bij, maar de kopbal van de centrale verdediger verdween over het doel van Verburg.

Opstelling ZZVV: Verburg; Van den Boomen (46. Adema), Schinkel, Vredenborg, Drent (77. Reinink); Hartman, Kikkert, Dijkstra; Van Veen, Bos (61. Vlasveld), Ter Wal.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord