DSC’65 thuis eenvoudig langs Witteveense Boys 

Schoonebeek proeft weer het zoet van een overwinning
19 november 2018
Geen doelpunten bij SVV ’04 tegen Ruinerwold
19 november 2018

DSC’65 thuis eenvoudig langs Witteveense Boys 

DSC’65 is voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen gebleven in de vierde klasse E. Op het eigen sportpark De Hoop werd zondag Witteveense Boys op een nederlaag getrakteerd. De manschappen van Richard Nieborg maakten het verschil in de tweede helft en wonnen uiteindelijk met 4-1.

Door de vierde zege staat de ploeg op de uitmuntende vierde plaats in de competitie, waar de doelstelling nog altijd is om degradatie te voorkomen. De opponent van zondag – Witteveense Boys- zal eenzelfde doelstelling hebben. Dus was het zaak voor DSC’65 om een goede slag te slaan. Na een ietwat moeizame eerste helft slaagde de ploeg daarin met verve.

Vanaf de eerste minuten lag het initiatief bij de Dalerveense thuisploeg, al zorgden slordigheden er voor dat er maar moeizaam kansen gecreëerd werden. De gasten probeerden via een aantal lange ballen en vrije trappen gevaarlijk te worden, maar doelman Dennis Schiphorst Haalweide en zijn defensie gaven daartoe vrijwel geen ruimte. Aan de andere kant waren er wel kansjes. Onder andere voor Geert Hilhorst (schot geblokt), Jasper Bunskoek (rollertje) en Justin Meppelink (over). De brilstand bleef echter gehandhaafd tot de rust.

Kort na rust kwam daar verandering in. Het eerste wapenfeit was nog voor Witteveen na een slippertje bij DSC’65, maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten. Een splijtende pass van Thijs Meppelink op aanvoerder Sander Schiphorst Haalweide brak de ban. De slimme loopactie en dito pass brachten Schiphorst Haalweide alleen voor de doelman, waarna de captain het leer bekeken tegen het net wist te werken.

De openingstreffer werkte bevrijdend voor de équipe van Richard Nieborg. Steeds vaker kon DSC’65 gevaarlijk worden en net name de veelvuldige  loopacties van Geert Hilhorst bezorgden de defensie van Witteveense Boys kopzorgen. Een aantal strakke voorzetten leverde echter nog geen doelpunt op, dus besloot Hilhorst dan zelf maar om de wedstrijd in het slot te gooien. Uit een vrije trap van Rick Sewuster knikte Hilhorst op zeer fraaie wijze de 2-0 tegen de touwen. Nog geen minuut later stond dezelfde Hilhorst aan de basis van de 3-0. Opnieuw zorgde een scherpe voorzet van zijn makelei voor gevaar. Deze keer schoot een speler van Witteveense Boys de bal achter zijn eigen doelman.

Als de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan was dat nu zeker het geval. DSC’65 bleef de aanval zoeken en nadat Jasper Bunskoek eerst met een kopbal de paal had geraakt, wist hij even later wel het net te vinden. Hij anticipeerde op een te korte terugspeelbal en wist vervolgens de doelman te passeren en daarmee zijn 150e officiële competitiedoelpunt bij te schrijven.

Na de 4-0 liet de thuisploeg de touwtjes wat vieren. Het stelde Witteveense Boys nog in staat om in de slotfase de eer te redden via Remon de Koning. Een klein smetje op een verder prima tweede helft van de thuisploeg.

Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij Wijster. Witteveense Boys wacht in Emmen een pot tegen Bargeres.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord