Mariënberg krijgt te weinig….

Hoogeveen in tweede helft naast ZZVV
19 november 2018
Volle winst voor SC Angelslo bij Tiendeveen
19 november 2018

Mariënberg krijgt te weinig….

Hellendoorn wint moeizaam met 2-1

Tja, is het glas halfvol of halfleeg?

Een kinderhand is misschien gauw gevuld maar zuur blijft het sowieso…

Na dik negentig minuten stond de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog tegen Hellendoorn, nummer twee op de ranglijst, met lege handen. Gestreden voor elke meter, tomeloze inzet maar het was de Westerparkbewoners niet gegund om met minimaal een punt, een verdiend punt in onze roodzwarte ogen, te vertrekken uit Hellendoorn na wederom een weergaloos avontuur.

Het is misschien makkelijk om naderhand met vingers te gaan wijzen als je zelf in de eerste helft amper een vuist kon maken maar laten wij het zo zeggen, Mariënberg en scheidsrechter John Schumer uit Vriezenveen zullen niet gauw bij elkaar op de koffie geraken.

Geen speculaasje dopen in de zwarte koffie en gezellig keuvelen…

Na de meer dan dik verdiende gelijkmaker van André Plaggenmars in de 57e minuut hielp de arbiter van dienst de thuisploeg ongewild weer in het zadel nadat ze de weg volledig kwijt waren.

Op dat moment was het namelijk Mariënberg wat de klok sloeg. Na een tamme en niet vermakelijke eerste helft kwamen de roodzwarten als herboren uit de kleedkamer. Ze namen meteen bij de aftrap brutaal de regie over van een op dat moment beter spelend Hellendoorn.

Drie kansen werden jammer genoeg niet verzilverd. Maar na een indraaiende voorzet van Ryan Buitenhuis kopte Kevin Bolks de bal goed door. Vervolgens knalde Plaggenmars snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen.

Wat voor de rust niet voor mogelijk was gehouden bleek na de onderbreking gewoon waarheid te gaan worden. De zo geplaagde ploeg rechtte weer eens haar rug en ging vol voor de tweede treffer.

Maar een spaarzame aanval van Hellendoorn leidde de onverdiende voorsprong in.

Een onschuldig drukkert in de zestien, ok…je kunt ‘m geven maar Jules de Korte had ook gewoon door laten spelen. Niets aan het handje.  Maar scheidsrechter Schumer legde ‘m wel op de stip, uiterst gevoelig voor protesten uit het Hellendoorse kamp. Thijs leek de bal vanaf elf meter nog te keren maar het schot was te hard. Een flinke domper, in plaats van zelf op het tweede doelpunt te jagen werden wij genadeloos in de voet geschoten en nam Hellendoorn onverdiend de voorsprong.

Prima, iedereen maakt fouten en wij willen zeker niet de zwarte piet bij de scheids leggen.

Maar bij een identieke situatie even later in de vijandelijke zestien bij Hellendoorn werd André Plaggenmars ook onderuit getrokken. Strafschop denk je dan, 1 + 1 = 2….

Maar nu had de man in het groen vast en zeker een pepernoot in zijn linkeroog zitten en weigerde hij de bal voor Mariënberg op de stip te leggen. Of durfde hij dat gewoon niet.

Laten we zeggen dat de scheids niet bepaald in ons voordeel floot.

Ach ja, Hellendoorn zal een andere versie hanteren. Tis maar net door welke bril je een wedstrijd leest. Hellendoorn speelde ook niet grootst maar trok uiteindelijk wel de zege over de streep.

Het zal hen worst zijn…Slecht spelen en toch winnen. Door de nederlaag keldert Mariënberg weer naar de laatste plek. Want BlauwWit pakte een punt en Wilhelminaschool won van DES

Zo staan wij weer op plek 14. Maar iedereen was het erover eens, als we zo blijven voetballen en strijden zoals we deden afgelopen zaterdag in de tweede helft hoeven wij ons geen zorgen te maken.

Tuurlijk, iedere ploeg heeft een keer te maken met een scheids die zijn dag niet heeft.

Het was gewoon zuur dat het ons overkwam, dit seizoen valt tot dusver elk kwartje net de verkeerde kant op!

Een lichtpunt was invaller Dennis van der Veen (17 jaar nog maar…). Onze Frenkie de Jong van de Mariënberg, wanneer je goed genoeg bent ben je oud genoeg. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hij volgende week tegen Voorwaarts vanaf het begin in het veld zal staan.

Want tegen Voorwaarts zal het Voorwaarts moeten. Verliezen is niet aan de orde, 3 punten zal er moeten gepakt worden tegen de ploeg van de Wieke…..

Het duel om nu al naar uit te kijken…

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord