ZZVV en Hoogeveen delen de punten in Zuidwolde

Stefan Knuppe loopt uit in Beltona Topscorer van de Regio
19 november 2018
Mariënberg boekt dubbele zege!
25 november 2018

ZZVV en Hoogeveen delen de punten in Zuidwolde

ZZVV en Hoogeveen hebben in een tamme derby de punten gedeeld. In een saaie eerste helft, die zeker niet bol stond van de kansen, kwam ZZVV op een 2-0 voorsprong. Na rust lag het initiatief bij de gasten uit Hoogeveen en liepen de Zuidwoldigers vooral terug. De twee doelpunten die Hoogeveen maakte, die zorgden voor een 2-2 gelijkspel, waren daardoor ook terecht.

Het duurde lang voordat de eerste goede kans te noteren viel op sportpark Woltingeslag. ZZVV verdedigde na 25 minuten spelen slecht uit en dat gaf Twan Reinders de mogelijkheid om van net buiten de zestien uit te halen. Het schot van de jongeling verdween net naast de paal over de achterlijn. Even later liet ZZVV voor het eerst van zich horen toen een vrije bal van Joël Huiskes niet kon worden binnengelopen bij de tweede paal.

Tien minuten voor de rust was het opeens wel raak voor de thuisploeg. Een snel genomen vrije bal kwam terecht bij Kevin Vos die een prima lange pass afleverde richting Huiskes. Die legde de bal weer in één keer klaar voor Paul Bos waarna de aanvaller de aanval knap afrondde. Nadat ook Jesse de Haas voor Hoogeveen vanaf randje zestien de bal naast het doel van Jelle Verburg plaatste, vergrootte ZZVV de voorsprong. Een prima steekbal van Bos gaf Huiskes de gelegenheid de bal door de benen van Raymon Slot te schuiven.

Hoogeveen kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg al na vijf minuten een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Een strafschop, die werd gegeven nadat een voorzet op de hand van de glijdende Elrick Mulder was gekomen, werd door Marco Santing niet benut. Verburg had de inzet van de middenvelder klemvast. Ondanks die tegenvaller bleef Hoogeveen de druk opvoeren en na een kleine twintig minuten spelen viel de 2-1 dan toch. Een vrije bal van Dissel raakte de paal waarna Marcel Linthorst de rebound benutte.

Ondanks het feit dat ZZVV bijna de gehele tweede helft achteruit liep, kreeg het nog wel een goede kans op de 3-1. Janou van Veen stuitte echter op doelman Slot. Hoogeveen liep lange tijd tegen hetzelfde probleem aan. Verburg hiel een kwartier voor tijd op knappe wijze een kopbal van Jesse de Haas uit het doel.

Bij de gelijkmaker, vier minuten voor tijd, viel Verburg niets te verwijten. De doelman redde eerst op een inzet van Ruben de Haas, pakte ook nog de rebound van Reinders maar moest capituleren bij de volgende rebound van Santing. Na de gelijkmaker was het verrassend genoeg ZZVV dat vol ten aanval trok en bijna nog de overwinning pakte. Slot voorkwam dat met een goede redding op een inzet van Van Veen.

Opstelling ZZVV: Verburg; Vos, Schinkel, Mulder, Dijkstra; Vredenborg (55. Reinink), Huiskes, Hartman; Van Veen, Kikkert (85. Otten), Bos (89. Ter Wal).

Opstelling Hoogeveen: Slot, R. de Haas, Seinen (82. Hartman), Linthorst, Santing, Roy Strijker (46. Dissel), Vreeling, Eising, Mitchel Strijker, Reinders (80. Ten Cate), J. de Haas.

Man van de wedstrijd ZZVV: Jelle Verburg

Man van de wedstrijd Hoogeveen: Damian Dissel

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord