Doelpunten in blessuretijd brengen ZZVV overwinning op Avereest

Puntendeling SVV’04 – Weerdinge
26 november 2018
EMMS verliest ruim in Dalen
26 november 2018

Doelpunten in blessuretijd brengen ZZVV overwinning op Avereest

ZZVV heeft een belangrijke overwinning geboekt op VV Avereest. Door een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft en één in de blessuretijd van de tweede helft ging de ploeg er met de drie punten vandoor. Over negentig minuten was er op de zege van de Zuidwoldigers weinig af te dingen.

In de eerste twintig minuten leek het er niet op dat ZZVV de punten mee naar Zuidwolde zou kunnen nemen. De thuisploeg kreeg namelijk de eerste kansen van de wedstrijd. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Jurgen Visscher was tot twee maal toe gevaarlijk, maar kon Jelle Verburg niet tot een redding dwingen. Dat deed Wouter Nouwels wel met zijn inzet van binnen de zestien maar Verburg had een uitstekend antwoord op de inzet van de rechtsback.

Ondanks dat veel tweede ballen voor de thuisploeg waren en de rust bij ZZVV ontbrak op het middenveld, kreeg de ploeg in het tweede kwart van de wedstrijd wel de kansen die in het eerste kwart ontbraken. Een vrije bal van Joël Huiskes verdween naast het doel van Reinier Zwijns. Bij een poging van Janou van Veen werd de doelman geholpen door zijn verdediging en verder zag Zwijns alleen wat zwakke pogingen van afstand op zich af komen.

Nog in de eerst helft greep Rick Mulder in. De trainer van ZZVV, en oud-trainer van Avereest, bracht Martijn Reinink voor Mathijs Drent in de hoop de wedstrijd meer in handen te krijgen. In de resterende tien minuten van de eerste helft leverde dat qua veldspel nog niks op. Toch ging ZZVV wel met een voorsprong de kleedkamer in. In de laatste seconden van de eerste helft begon Nick Vredenborg aan een sterke solo. Nadat hij twee man passeerde, legde hij de bal goed terug op Sander Hartman die zich in de zestien vrijmaakte en diagonaal raak schoot.

De voorsprong deed ZZVV goed. Ondanks dat het spel nog niet van een heel hoog niveau was, had de ploeg in de tweede helft wel meer controle over de wedstrijd. De bij vlagen ongrijpbare Janou van Veen zorgde voor veel gevaar. Tot veel grote kansen kwam het overigens lange tijd niet. Halverwege de tweede helft viel er eindelijk weer één te noteren. Bram Otten kopte de bal, bijna op de doellijn, over het doel van Zwijns.

Omdat de voorsprong beperkt bleef, hield Avereest hoop op een goed resultaat. Invaller Niek Kuiper was een kwartier voor tijd het dichtst bij voor de thuisploeg maar zijn inzet werd goed gepakt door Verburg. Van Veen raakte even later na een goede actie de paal, waardoor de wedstrijd tot de laatste seconde spannend bleef. Het slotoffensief van Avereest leverde echter niks meer op waardoor Marco Kikkert in de blessuretijd de 0-2 binnen schoot. Net als na de treffer van Hartman volgde direct na de goal het laatste fluitsignaal van de helft.

Opstelling ZZVV: Verburg; Schinkel (75. Bulthuis), Vos, Mulder, Drent (35. Reinink); Dijkstra, Huiskes (54. Kikkert), Hartman; Vredenborg, Otten, Van Veen.

Man van de wedstrijd: Janou van Veen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord