Door de ogen van Bertjan Smit: CEC – Protos

EMMS verliest ruim in Dalen
26 november 2018
Spanning in top Beltona Topscorer van de regio!
26 november 2018

Door de ogen van Bertjan Smit: CEC – Protos

Er zijn wedstrijden in het amateurvoetbal die bleven je altijd bij, zo fantastisch was het om daar bij aanwezig te zijn. Dit gold zowel voor de spelers die er aan mee deden als de supporters die er stonden te kijken. De wedstrijd van afgelopen zondag tussen CEC en Protos zal in beider kronieken van de clubs niet een prominent plaatsje krijgen dacht ik. Daarvoor was het een draak van een wedstrijd. Voor degene die er niet bij was kan ik mededelen ”gelukkig hebben we de foto’s nog”.

Ja, het was een wedstrijd die er wel vaker gespeeld zijn en zullen worden. Ondanks dat de weersomstandigheden ideaal waren, om volgens het preventieakkoord gezond bezig te zijn en dus een mooie pot voetbal te laten zien kwam dat er niet van. CEC begon koel en zakelijk, want na 7 minuten stond het bij de eerste keer voor de goal al 1-0. Jos Prummel bracht op de achterlijn bij de tweede paal de bal terug tot bij de vrijstaande Tom Rengers. Die kopte binnen. Een koude douche voor de ploeg van trainer Roeland Kwint. De poging van Mike Grummel vlak daarna  met binnenkant voet ging niet ver naast. Blijkbaar was er vanuit CEC enige medelijden met de tegenstander, want Tim Nikken leverde de bal zo maar in, alleen de voortgang van Protos is onderhevig aan kwaliteit. Zou dit komen, omdat vaste spits Michel Overweg zijn vaste kompaan voorin, Robin Soppe, niet aan zijn zijde vond. Nu stond daar Bram van der Veen en die kweet zich van zijn taak, maar had, zeker in de tweede helft, doeltreffender moeten zijn. Na 23 minuten staat het 2-0. Net als bij de eerste goal waren het dezelfde spelers die er verantwoordelijk voor waren. De kopbal van Rengers was houdbaar, maar keeper Frank Wasse was een twintigtal centimeters te klein. Zo bracht Rengers zijn totaal al op 5 goals en zo als vrije verdediger!!!!! topscoorder van de ploeg uit Emmercompascuum. Ook nu was er direct daarna een kans op meer voor Protos. Er zou volgens velen van CEC hands aan vooraf zijn gegaan, maar de bal kwam bij Bram van der Veen. Alleen zijn pass op Overweg is faliekant verkeerd. Protos kroop wat uit zijn schulp en Michel Soppe dacht een kans te verzilveren. Dat deed hij niet, waarna een prachtige schwalbe volgde. Scheidsrechter Johan van Melsen kon een lichte glimlach niet onderdrukken en liet het voor wat het was. De noemenswaardige spelmomenten van de laatste tien minuten waren ook van Protos, al was de laatste toch al zo’n acht minuten voor het rustsignaal. Die kwam er na een gedegen spelopbouw. De bal kwam  uiteindelijk bij Overweg, maar zijn imitatie van Pele’s bal uit 1970 kon keeper Gerben Springer niet verontrusten. Zo stond het 2-0 bij rust.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde; gezapig. Het kleumen werd blauwbekken, het spel werd niet anders. Trainer Erwin van Oosten bracht na 5 minuten zijn eerste wissel. Good old Nico de Boer was weer eens van stal gehaald en verving Nikken. Een wissel die niks veranderde aan het spelbeeld. Een wissel om de wissel dus. In de 54e minuut werd het zowaar 2-1. Een luchtbal werd door Springer op haalbaar ingeschat. Hij ging in de fout, waarna de opstuitende bal door Rengers, ja hij alweer, in zijn eigen doel gekopt. Naar eigen zeggen, omdat hij een enorme drukker in de rug kreeg. Van Oosten bracht een andere good old, Niek Wessels. Dit ging ten kostte van Mike Grummel. Ook dit zette weinig zoden aan de dijk. Wessels lag tot twee keer toe met een blessure op de grond en kreeg geel. Dat was meer dan zijn pass op Michel Kingma op het einde. Alleen kwam die een teenlengte tekort. Het was sowieso niet de dag van Kingma. Daar waar die goed hoort te zijn, zestien en vijf-meter gebied, was hij het niet. Zijn collega aan de andere kant had net zo’n dag. Al bereidde die nog wel de grote kans van Bram van der Veen voor. De bal kwam uit een bloktackle bij Overweg terecht die de bal opzij tikte. Overweg had dus niet zijn dag, maar Bram van der Veen zeker ook nniet, want een klein kwartier voor tijd kreeg hij weer een grote kans. Voorbereidend werk van Bram Mittendorff en Overweg brachten de bal bij Bram van der Veen. Springer redde de situatie voor CEC. Het offensieve gedrag van Protos betekende dat er wel ruimte kwam. Zoals al gezegd, daar deed men niks mee. Prummel deed nog een poging, na een actie waarbij drie man het koude bos werden ingestuurd. Kwint wisselde maar één keer; Bas Grobbe voor Soppe. Zou dat de gelijkmaker opleveren? Nee, want er gebeurde voor de rest niks meer. Na 49 minuten floot van Melsen voor het laatst en ging deze wedstrijd roemloos de boeken in. De blik met bruine bonen die ze bij Emmen konden uitsparen zou gevoelsmatig naar Rengers gaan. Gevoelsmatig, omdat hij de gehele productie voor zijn rekening nam.

Zo won CEC voor de 4e achtereenvolgende keer en nam afstand van de onderste regionen. Daar waar Protos zich nog steeds terug vond. Maar deze 3e klasse is dusdanig dat iedereen van iedereen kan winnen. Zo zijn er voor beide ploegen nog volop kansen. Te beginnen met volgende week. Met hopelijk hartverwarmend spel.

LATER

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord