Westerwolde boekt overwinning op Wedde

VV Protos ruim langs vv Sleen
2 december 2018
Hoogeveen en Achilles 1894 delen de punten
3 december 2018

Westerwolde boekt overwinning op Wedde

De ene week is niet de andere week. Dat bleek zondagmiddag op sportpark Jonne Hindriks in Wedde weer eens voor met name Westerwolde. De zure 6 – 1 nederlaag vorige week in eigen huis tegen runner-up Gasselternijveen, werd zondagmiddag volledig weggepoetst door de mannen van trainer Lars van Ravenhorst door een keurige 6 – 0 zege op Wedde te behalen. En aan deze overwinning viel niets af te dingen. Met name in de eerste helft werd Wedde vooral op inzet en dadendrang volledig overklast door de getergd ogende Vlagtwedders. Dat de 3 – 0 ruststand voor Westerwolde uiteindelijk nog werd uitgebreid tot een 6 – 0 zege, was mede te danken aan het steeds minder wordende geloof in een overwinning door de Weddenaren in het tweede bedrijf. Echter, het moge duidelijk zijn dat de overwinning van Westerwolde geenszins geflatteerd was.

Vanaf de aftrap liet het elftal van de in de basis teruggekeerde aanvoerder Rudolf Riks blijken deze middag gebrand te zijn op een goed resultaat en het uitwissen van de nederlaag tegen Gasselternijveen. Herhaaldelijk was er dreiging in de zestienmeter van Wedde, hetgeen als in de 7e minuut leidde tot een door scheidsrechter van Ittersum uit Winsum afgekeurde treffer van Frank Riks. In de ogen van de leidsman had de andere helft van de tweeling een te felle duw uitgedeeld. In de 12e minuut was het dan wel raak. Vanuit een scrimmage voor het doel van keeper Jarno Kip van Wedde wist René v.d. Laan vanuit een halve draai met links de oud-doelman van Westerwolde te passeren. Tien minuten later kon Kip de bal andermaal uit het doel halen. Nu was het broer Kevin v.d. Laan die de trekker doeltreffend overhaalde, nadat Joan Solano uit een voorzet vanaf de rechterkant de bal onbereikbaar voor de doelman op de paal kopte. V.d Laan joeg daarna de terugspringende bal in het doel: 0 – 2. In de 37e minuut was het spits Joan Solano die zijn eerste van deze middag liet aantekenen. Via een snelle aanval over de linkervleugel werd hij met een prima voorzet vrij voor het doel van Wedde gezet. Moeiteloos tikte hij de bal binnen. Wedde wilde wel maar kwam in feite niet verder dan de zestienmeter van Westerwolde. Behoudens een aantal corners waren er geen noemenswaardige kansen voor de thuisploeg. Laatste wapenfeit in de onderhoudende eerste helft was een vliegend schot van laatste man Martin Boer dat op fantastische wijze door Kip werd gepareerd.

In de tweede helft een iets meer aandringend Wedde. Maar ook nu stond de defensie van Westerwolde weer prima en was iedereen steeds goed bij de les. Wel moest doelman Henk Hebers van Westerwolde nog een keer handelend optreden door een hoge bal fraai over de doellat te tillen. Westerwolde mocht niet over pech klagen toen de deze middag op grote afstand leidende arbiter een lichte duw in de rug binnen het strafschopgebied ten opzichte van Frank Riks met een strafschop voor Westerwolde bestrafte. De koud in het veld staande Jeremy Hekman, die de geblesseerde René v.d. Laan was komen aflossen, belastte zich met de elfmeter en schoof de bal dan ook in de 70e minuut beheerst binnen. Op het randje van buitenspel kwam Hekman in de 81e minuut andermaal oog in oog met doelman Kip, die hij fraai omspeelde, waarna hij de bal in het lege doel kon schuiven. Bijna had hij in de relatief korte speeltijd ook nog een hattrick weten te maken. Dit keer was Hekman opnieuw oog in oog met de goalie van Wedde niet zelfzuchtig en legde de bal precies op maat breed in de voeten van Joan Solano die zodoende op eenvoudige wijze in de 85e minuut zijn tweede van de middag kon laten aantekenen. Wedde had intussen de moed al opgegeven en na het laatste fluitsignaal van van Ittersum kon de tweede fraaie derbyoverwinning door Westerwolde dan ook uitbundig gevierd worden.

Door deze overwinning passeert Westerwolde op doelsaldo gemeentegenoot Wedde. Lachende derde van deze speelronde is HOC uit Odoorn / Exloo. Door hun grote 9 – 0  overwinning op FC Amboina staat de Drenten nu vijf punten los van zowel Wedde als Westerwolde. Westerwolde mag vooral trots zijn op de huidige tweede plaats op de ranglijst in de vierde klasse D. Volgende week zondag (9 december) ontvangt Westerwolde hekkensluiter FC Amboina. Voor dergelijke duels kan voor de jonge Vlagtwedder ploeg onderschatting een van de grootste struikelblokken zijn. Echter, met het getoonde karakter van deze speelmiddag zal een goed resultaat ook dan zeer zeker tot de mogelijkheden behoren.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Henri Boekelo – Martin Boer – Elroy v.d. West – Rudolf Riks (60e minuut Mark Geukes) – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Jarno v.d. Laan (87e minuut Thom Postma) – René v.d. Laan (65e minuut Jeremy Hekman) – Joan Solano

Amusementswaarde: 7                                                      Toeschouwers: 150

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord