DSC’65 blijft thuis ongeslagen na gelijkspel tegen OVC’21

Schoonebeek stelt pas in slotseconden verdiende winst tegen Bargeres veilig
3 december 2018
EMMS in eigen huis veel te sterk voor Ruinerwold
3 december 2018

DSC’65 blijft thuis ongeslagen na gelijkspel tegen OVC’21

DSC’65 heeft haar ongeslagen status in eigen huis weten te behouden tegen het Ommer OVC’21. In Dalerveen werd het zondag 1-1 en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Voor DSC’65 was het alweer de negende wedstrijd op rij dat niet werd verloren.

De bezoekers uit Ommen degradeerden vorig jaar uit de derde klasse en willen niets liever dan zo snel mogelijk weer terugkeren. Tegen DSC’65 liep de ploeg zich stuk op de stugge defensie. OVC had gedurende de wedstrijd een overwicht, maar de kansenverhouding was in het voordeel van de thuisploeg.

OVC zegt te beschikken over meerdere kwaliteiten, maar die kwamen maar moeizaam uit de verf zondag. Of het leveren van commentaar op leiding en tegenstander moet als kwaliteit worden gezien. Daarin blonk de ploeg – inclusief staf – in ieder geval zondag uit. Het haalde zichzelf ermee uit de wedstrijd. Geen daden, maar woorden, zeg maar.

Het was jammer voor de toeschouwers van beide ploegen op sportpark De Hoop, die vooral een verhitte verbale strijd zagen en niet bepaald warm werden van een mooie pot voetbal.

Zoals gemeld waren de kansen schaars en was DSC’65 – zeker in het eerste bedrijf – het dichtst bij een treffer. Eerst werd Jasper Bunskoek vrij voor de doelman gezet door Sander Schiphorst Haalweide. De doelman wist echter de inzet van Bunskoek te pareren. Even later toonde de doelman opnieuw zijn klasse door een vrije trap van Sander Schiphorst Haalweide uit de kruising te tikken. DSC’65 dacht nog aan een strafschop, toen Boris Luttikhuizen bij een actie in de zestien in de sandwich genomen werd, maar de leidsman wees het van de hand.

Even later was het dan toch raak voor DSC’65. Rick Sewuster vond vanuit een hoekschop de kopsterke Boris Luttikhuizen. Hij torende hoog boven iedereen uit en wist de doelman in de verre hoek te verschalken. De manschappen uit Ommen konden er in de eerste helft, buiten een paar afzwaaiers vanuit de tweede lijn en een mispeer in de zestien, niet veel tegenover zetten.

In de tweede helft werd OVC wel sterker. De ploeg zocht veelvuldig met de lange bal de frêle buitenspeler Damon Nouri, maar net als zijn collegae in de aanval had hij zondag de grootst mogelijke moeite om gaatjes te vinden in de hechte Dalervener defensie. De enige echte mogelijkheid werd door DSC’65 vlak voor de bal de doellijn kon passeren onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk kreeg OVC in de slotfase dan toch haar kans en haar doelpunt. Na een overtreding op de rand van de zestien ging de bal op de stip en wist Robin Meijerink de ploegen weer in evenwicht te schieten. In de resterende minuten werd niet meer gescoord en werd al ploeterend op het natte zachte veld het eindsignaal bereikt.

Uiteindelijk was een gelijkspel een verdiende uitslag van een vervelende wedstrijd. OVC had meer balbezit, DSC gaf echter vrijwel niets weg en had iets meer goede kansen. Volgende week gaat DSC’65 op bezoek bij HODO. OVC’21 ontvangt thuis Wijster.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord