Westerwolde wint moeizaam van Fc Amboina

Collectief beter Schoonebeek boekt verdiende uitzege bij Witteveense Boys
11 december 2018
SC Angelslo verliest in slotfase van SJS
11 december 2018

Westerwolde wint moeizaam van Fc Amboina

In een wedstrijd die qua aantrekkelijkheid en spelniveau niet overhield, wist Westerwolde zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Amboina in een moeizame, maar belangrijke overwinning om te zetten. Menig toeschouwer werd dan ook niet warm van datgene dat door beide ploegen deze middag op de kunstgrasmat werd gelegd en het was voor Westerwolde met name in de tweede helft redelijk vaak billen knijpen. Toch wisten de mannen van trainer Lars van Ravenhorst met enig kunst- en vliegwerk de bij rust verkregen voorsprong over de meet te trekken. Met deze achtste overwinning uit elf gespeelde wedstrijden nestelde het Vlagtwedder team zich iets steviger op een door velen niet verwachte keurige tweede plaats in de competitie.

Vanaf de aftrap was het Westerwolde dat het initiatief qua spelbeeld en scoringskansen naar zich toe trok. Herhaaldelijk doken de voorwaartsen van de thuisclub – deze middag zonder de vorige week geblesseerd uitgevallen René v.d. Laan – op in het strafschopgebied van de gasten uit Assen. Het was dan ook de voor v.d. Laan in de basis gestarte Jeremy Hekman die na twaalf minuten met een bekeken puntertje doelman Daniël Schiphof van FC Amboina passeerde. Vijf minuten later was het weer raak en ook nu was het Hekman die vanuit een voorzet vanaf links van Mark Geukes de bal met enig geluk binnenkopte: 2 – 0. Westerwolde bleef aandringen en middels goed combinatiespel zette men FC Amboina steeds onder druk. Een perfecte, doeltreffende kopbal van Kevin v.d. Laan werd in de 20e minuut afgekeurd na vermeend buitenspel. Maar ook het technisch vaardige FC Amboina bleef strijden voor een beter resultaat. Daar waar het spelniveau van Westerwolde in de loop van de eerste helft steeds minder goed werd, kwamen de mannen van trainer Sam Saptenno (77 jaar intussen…..) geregeld meer in de buurt van de aansluitingstreffer. In de 36e minuut werd dit, na slordig uitverdedigen van de kant van Westerwolde, dan ook bewaarheid. Het was Daniël Zimmerman die de ruststand op het scorebord zette: 2 – 1.

Dat deze ruststand uiteindelijk ook de eindstand werd, hadden velen niet verwacht. FC Amboina bleef strijden voor de gelijkmaker en Westerwolde probeerde uit aller macht de voorsprong uit te bouwen. Dat beide ploegen niet in deze doelstelling slaagden, was deels te wijten aan goed keeperswerk van beide kanten en het onzorgvuldig omgaan met de gecreëerde kansjes. Westerwolde kwam niet verder dan een kopbal op de lat en FC Amboina vond telkenmale de ook deze middag attent keepende Henk Hebers op haar pad. De algemene klaagzang over het niveau van de wedstrijd bleef aanzwellen en Westerwolde onderstreepte dit ook nog eens door de manier waarop een aantal verkregen corners om zeep werd geholpen. Omdat er in dit tweede bedrijf niet meer gescoord werd, kon de prima leidende scheidsrechter Joop de Vries uit Veendam, die op het laatste moment was ingevallen voor dhr. van Leeuwen, een enigszins zwaarbevochten overwinning voor het Vlagtwedder team in de wedstrijdapp noteren.

Met nog één wedstrijd voor de winterstop te spelen, bezet Westerwolde dus een fraaie tweede plaats in de vierde klasse D. Volgende week zondag (16 december) treedt het team aan in en tegen Heiligerlee. Mocht ook deze wedstrijd in een zege kunnen worden omgezet, dan blijft de ploeg nog redelijk in het spoor van koploper HOC. En ook voor de strijd in de tweede periode kan een goed resultaat een mooie opsteker zijn voor de enthousiaste Vlagtwedder formatie.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (60e minuut Jarno v.d. Laan) – Henri Boekelo – Martin Boer – Elroy v.d. West – Rudolf Riks – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Mark Geukes (75e minuut Harmen Huls) – Jeremy Hekman – Joan Solano (70e minuut Rik te Velde)

 

Amusementswaarde: 6                                                        Toeschouwers: 80

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord