ZZVV boekt wederom zege in uitwedstrijd

SC Angelslo verliest in slotfase van SJS
11 december 2018
Topper v.v. EMMS tegen FC Ter Apel’96 blijft onbeslist
11 december 2018

ZZVV boekt wederom zege in uitwedstrijd

ZZVV heeft voor de vijfde keer dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. In Bovensmilde werd BSVV met 3-1 verslagen. Het verschil werd in de eerste helft gemaakt. Na een half uur spelen stonden de gasten uit Zuidwolde op een 3-0 voorsprong.

Zo moeilijk als het maken van doelpunten ging in de voorgaande wedstrijd tegen Bant, zo makkelijk leek het in de eerste helft tegen BSVV te gaan. Al na vier minuten viel de eerste treffer te noteren. Martijn Reinink werkte op zeer fraaie wijze vanaf een meter of twintig een afvallende bal hoog in de verre hoek. Al snel liet ook BSVV voor de eerste keer van zich horen. Himmen Mohammed zag zijn inzet uit een vrije bal worden gepakt door Jelle Verburg. Na een kwartier kreeg de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een aangeraakte voorzet rolde echter vlak voor het doel langs en kon worden opgeruimd door Roald Schinkel.

Nadat beide ploegen nog wat pogingen van afstand waagden, was het ZZVV dat als eerste weer een grote kans kreeg. Na een goede combinatie op de rechterkant leverde Bram Otten een goede lage voorzet af. Marco Kikkert was in de zestien alert en pikte de bal op waarna hij hem achter doelman Daan Budding schoof. De wedstrijd leek gespeeld toen vijf minuten later de derde treffer viel. Een corner kwam terecht bij de volledig vrijstaande Schinkel. De verdediger aarzelde niet en schoot de bal in de verre hoek binnen. In het resterende kwartier gebeurde er weinig meer waardoor ZZVV de rust in ging met een riante 3-0 voorsprong.

De verwachting dat BSVV, met de harde wind in de rug, het eerste kwartier van de tweede helft vol gas zou geven kwam aardig uit. Binnen twee minuten lag zelfs de eerste treffer er al in. Het doelpunt van Rob Schreuder  kende veel overeenkomsten met de openingstreffer van Reinink, alleen de afstand was nog iets groter. Verburg voorkwam tien minuutjes later dat de ingevallen Calvin Kunstman de aansluitingstreffer op zijn schreef door goed te redden op een schotpoging.

Na het eerste kwartier van de tweede helft nam ZZVV het heft weer wat in handen en kreeg het wat kansjes. Zo raakte Janou van Veen de lat, zag Kikkert zijn inzet gekeerd en rolde een poging van Joël Huiskes voor het doel langs. Het slotoffensief van de thuisploeg kwam er wel, zij het zonder echte overtuiging. Kaji Mohammed schoot in een volle zestien nog een keer over en Jordy de Groots schoof de bal vlak langs het doel van Verburg. De aansluitingstreffer viel niet meer waardoor de echte spanning uitbleef. Zaterdag wacht voor ZZVV de wedstrijd tegen Hardenberg’85. Dan mag het proberen de eerste thuiszege van het seizoen te boeken.

Opstelling ZZVV: Verburg; Schinkel, Vos, Mulder, Dijkstra; Vredenborg (46. Huiskes), Reinink, Hartman, Otten (83. Drent), Kikkert, Van Veen (70. Bulthuis)

Man van de wedstrijd: Roald Schinkel

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord