ZZVV boekt eindelijk eerste thuiszege

Hoogeveen zaterdag eenvoudig langs Fit Boys
16 december 2018
Door de ogen van Bertjan Smit: FC Ter Apel ’96 – vv Musselkanaal
18 december 2018

ZZVV boekt eindelijk eerste thuiszege


ZUIDWOLDE – ZZVV heeft eindelijk de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. Hardenberg’85 werdmet een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Zoals in bijna elke wedstrijd dit seizoen kwam ZZVV op voorsprong, maar gaf het die ook al snel weer weg. Het overwicht dat de ploeg op het veld had betaalde zich uiteindelijk wel uit waardoor de ploeg met een goed gevoel de winterstop in gaat.

Lange tijd gebeurde er weinig voor de doelen in de eerste helft. Het eerste kansje was voor Joël Huiskes die een vrije bal makkelijk gekeerd zag worden door Stefan Kortman. Die zelfde Kortman was na een klein half uur alert op de volgende poging van Huiskes die een stuk gevaarlijker was.Na een fraaie voorzet van Nick Vredenborg was de volley van de middenvelderprima maar dat gold ook voor de redding van de doelman. Uit de corner die volgde kopte Kevin Vos de bal over het doel.

Van de gasten werd lang niks vernomen. In de slotminuten van het eerste bedrijf kreeg het echter wel twee grote kansen op uit het niets op voorsprong te komen. Eerst schoot Rick Koelman, vlak voor het doel, over de bal heen en even later draaide Berend Weiden zich mooi vrij in de zestien maar was zijn schot iets te ongecontroleerd en vloog de poging over het doel van Jelle Verburg.

Net als in de eerste helft lag het initiatief in de tweede helft meestal bij de thuisploeg. Na acht minuten spelen resulteerde dat in de eerste grote kans. Een aangeraakte voorzet belandde bij Janou van Veen die de bal tegen de paal werkte. Het bleek een laatste waarschuwing voor Hardenberg ’85 want bij de volgende aanval was het wel raak. Van Veen passeerde een man, hield het overzicht en stak de bal naar Huiskes die zich in de zestien met een kapbeweging ontdeed van zijn tegenstander en de bal ook nog strak in de hoek plaatste.

De ban was na een uur spelen dan eindelijk gebroken, maar zoals bijvoorbeeld ook in de thuiswedstrijd tegen Bant was de voorsprong voor ZZVV slechts van korte duur. Achterin werd de bal niet weggewerkt waarna Roy Meijerink de bal bijna cadeau kreeg. De aanvaller gebruikte zijn lichaam goed en schoof de bal langs Verburg in het doel.

De reactie van ZZVV liet, anders dan in de vorige thuiswedstrijden, niet lang op zich wachten. Joël Huiskes bracht met een prachtige steekbal Marco Kikkert in stelling. De spits aarzelde niet en zette met een diagonaal schot de 2-1 op het scorebord. Van Veen stuitte even later op Kortman maar een kwartier voor tijd bracht de handige buitenspeler wel Bram Otten in scoringspositie. Otten faalde niet in de afwerking en noteerde zijn eerste goal van het seizoen. Waardoor de wedstrijd beslist was. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog een goede kans om wat aan de score te veranderen maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling ZZVV: Verburg; Schinkel, Vos, Mulder, Vredenborg; Reinink, Huiskes, Hartman; Otten (83. Vlasveld), Kikkert (68. Dijkstra), Van Veen.

Man van de wedstrijd: Team ZZVV

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord