ZZVV na zinderende ontknoping naar tussenronde Protos Weering

Protos komt tekort tegen SVV ’04
23 december 2018
Samenvatting halve finale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
2 januari 2019

ZZVV na zinderende ontknoping naar tussenronde Protos Weering

ZZVV heeft zich geplaatst voor de tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de poule des doods werd de ploeg voor de derde keer dit toernooi op doelsaldo tweede in de poule. Debutant ASVB bereikte knap de finale. Voor SVBO, Emmen en Hoogeveen zit het toernooi er op.

ZZVV – SVBO

SVBO pakte in de openingswedstrijd van de avond de volle buit. In een gelijk opgaande wedstrijd kwamen de mannen uit Barger-Oosterveld na tien minuten op een voorsprong door een pegel van Roy Jagt. Joël Huiskes raakte direct daarna de binnenkant van de paal voor ZZVV. Bram Otten lukte het zes minuten later wel om te scoren. Een hard tegendraads schot was doelman Lennon Ebeltjes te machtig. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, een resultaat dat paste bij de wedstrijd, maar dat was buiten René Wolbers gerekend. Vier minuten voor tijd raakte hij de paal en een minuut later schoot hij hard raak.

Emmen – Hoogeveen

Emmen startte sterk in de wedstrijd tegen Hoogeveen en raakte in de persoon van Sander de Grote twee keer de lat in één aanval. Sem Nijkamp opende de score voor de Emmenaren waarna Tom Heerkes Hoogeveen weer langszij bracht. Hoogeveen overleefde een fase met een man minder maar moest het twee minuten voor tijd toch capituleren. Een heerlijke knal van Merik Sliedrecht leverde Emmen de eerste driepunter van de avond op.

SVBO – ASVB

Onder leiding van de beste man van de zaal, Erwin Aukes, versloeg debutant ASVB het sterke SVBO. Die ploeg hield zich in de deze wedstrijd veel te veel bezig met randzaken waardoor het het hoofd verloor en onnodig de doelpunten incasseerde. Aukes zette ASVB al snel op voorsprong en na achttien minuten stond er al 0-3 op het bord door goals van Bruce Tunjanan en Mart van der Veen.Ronald Gerdes bracht de spanning nog even terug maar Wouter Siemens bracht het verschil al snel weer op drie. De 2-4 van Jelmer Scholtens was alleen voor het doelsaldo nog interessant.

ZZVV – Emmen

Een vrije bal van Joël Huiskes bracht ZZVV op voorsprong. Een fraaie aanval van Emmen, zo’n zes minuten voor tijd, leverde de gelijkmaker op. Het was Nijkamp die de bal over de lijn werkte. Meteen na de gelijkmaker moest Emmen met een man minder spelen omdat doelman Lars van de Swaluw bij een vrije bal al op de bal lag voordat er geschoten was. ZZVV speelde de overtalsituatie goed uit en kwam door Kevin Vos weer op voorsprong. De verdedigers schoot verwoestend hard raak.

ASVB – Hoogeveen

Lange tijd ging de wedstrijd tussen ASVB en Hoogeveen gelijk op. Na een kwartier viel dan toch het eerste doelpunt. Een streep van Van der Veen bracht de Groningers op voorsprong. In de laatste vijf minuten boog Hoogeveen de achterstand knap om in een voorsprong. Levon van Dijk schoot de gelijkmaker binnen waarna aanjager Resmon Roemahlewang met twee harde schoten van de linkerkant Hoogeveen de zege schonk. Door de zege van Hoogeveen stonden alle ploegen na twee wedstrijden spelen op drie punten.

SVBO – Emmen

In een echt voetbalgevecht kwam er geen winnaar. Uitblinker Ebeltjes voorkwam een achterstand voor SVBO en was ook aan de overkant gevaarlijk als hij inschoof als vijfde veldspeler. Doelpunten vielen er echter niet.

ASVB – ZZVV

Ook in deze wedstrijd kwam er geen winnaar. Huiskes tikte al vroeg in de wedstrijd een bal van dichtbij over en zeven minuten voor tijd raakte ASVB de paal. Vijf minuten voor tijd kreeg ZZVV een strafschop nadat Sander Hartman in kansrijke positie zonder bal naar de grond werd geduwd. Huiskes bleef koel en schoot raak. Nadat keeper Bas Blanken ZZVV een paar keer knap op voorsprong hield moest hij in de laatste minuut toch capituleren. Zijn collega aan de overzijde, Ronald Veerbeek, ging als vijfde speler meespelen en schoot vijftig seconden voor tijd de gelijkmaker op het bord. Gezien de wedstrijd was het ook een treffer die ASVB toekwam, maar zonde was het natuurlijk wel voor ZZVV dat een enorm goede uitgangspositie zag verdwijnen.

Hoogeveen – SVBO

Dylan Wessels bracht SVBO vroeg in de wedstrijd uit een knappe aanval op 1-0. Hoogeveen creëerde kansen genoeg maar Ebeltjes lag weer vaak in de weg. In het intense duel, bij vlagen een tikkie hard, kreeg de Hoofdklasser de bal niet langs de doelman en moest het dus de tweede nederlaag van de avond slikken. SVBO raakte in de slotfase nog de paal maar scoorde niet meer waardoor het de avond afsloot met zeven punten en een doelsaldo van nul.

Emmen – ASVB

Beide ploegen moesten winnen voor een kans in de finale maar al snel werd duidelijk dat maar één ploeg aanspraak maakte op de zege. Anton Hekman schoot ASVB binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. Mart van der Veen en Thom van der Veen maakten er op het einde van de wedstrijd 4-0 van waardoor de ploeg een grote voorsprong nam in doelsaldo ten opzicht van ZZVV. Hoogeveen was door het resultaat in deze wedstrijd uitgeschakeld.

Hoogeveen – ZZVV

Samen met de spelers van ASVB werd er al een klein feestje gehouden. Het is zoals het voetbal op het Protos Weering hoort te zijn. Strijd op het veld en tijdens de wedstrijd. Feest daarna samen. Toch stond er nog een behoorlijke opdracht te wachten.

Voor ZZVV was een overwinning nodig in de laatste wedstrijd van de avond om ten minste de tussenronde te bereiken. Een overwinning met meer dan vijf doelpunten verschil was nodig voor een directe finaleplaats. Tegen het verzwakte Hoogeveen. Björn Zwikker, die al een paar tikken te verduren had gekregen in de vorige wedstrijden, en Sebastiaan Kleinheerenbrink bleven uit voorzorg aan de kant. Ook kreeg Kevin Borgman, die mee was als tweede doelman, de kans onder de lat, hij verving broer Nick.

Op voorhand zou je verwachten dat de fut er bij Hoogeveen na de uitschakeling wel wat uit was maar na twaalf minuten stond de ploeg met 3-0 voor. Heerkes zette de mannen in het blauw en wit op voorsprong. Nadat Hartman de paal raakte voor ZZVV was het aan de overkant wederom raak. Van Dijk kon makkelijk binnen tikken en deed dat halverwege de wedstrijd nog eens over. Janou van Veen deed na veertien minuten wat terug, waardoor de hoop terugkeerde bij de spelers en de hele avond duidelijk hoorbare supportersschare. Vanaf dat moment haalde ZZVV Blanken van het veld en ging Hartman als vijfde veldspeler spelen. Het leverde in de negentiende en twintigste minuut twee doelpunten op. Eerst rondde Huiskes fraai af en daarna legde hij de bal panklaar voor Hartman die indruk maakte als vliegende keep en de stand weer gelijk trok. Het kon in de laatste vijf minuten nog alle kanten op. Kikkert raakte voor ZZVV de paal, Manning voor Hoogeveen de lat en Van Dijk raakte, via de handen van Hartman, de paal. Anderhalve minuut voor tijd viel de bevrijdende treffer voor ZZVV. Een schot van Hartman kon op de doellijn worden binnen getikt door Huiskes waarna een groot geel-zwart feest losbrandde.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord