Jurjan Mannes: ‘HHC moet bovenin de subtop mee kunnen draaien!’

Fotoreportage finaledag PWZ
6 januari 2019
Westerpark: temperatuur onder vriespunt!
21 januari 2019

Jurjan Mannes: ‘HHC moet bovenin de subtop mee kunnen draaien!’

De winterstop nadert haar einde. Spelers keren terug van vakantie en langzaam maar zeker worden de eerste wedstrijden weer gespeeld.  FC12 blikt terug op de eerste seizoenshelft en kijkt vooruit richting het restant van de competitie. Vandaag spreken we Jurjan Mannes, middenvelder van HHC Hardenberg.

HHC Hardenberg heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar er alweer opzitten. Uit bij Spakenburg won de formatie van trainer Gert-Jan Karsten verdienstelijk met 0-2 en lijkt de weg richting een goede tweede seizoenshelft te zijn ingezet. Momenteel staat het ‘Tweede Oranje’ op een prima achtste plek.

Subtop
Jurjan Mannes kijkt met tevredenheid terug op de eerste seizoenshelft. De middenvelder vindt dat de ploeg staat waar ze moeten staan. ‘Tegen sommige clubs hebben we onnodig punten laten liggen en in andere wedstrijden hebben we misschien iets teveel gekregen’. De competitie kent volgens hem een aantal ploegen dat boven de rest uitsteekt, gevolgd door een subtop en een handje vol clubs dat daar net onder hangt. ‘Met de kwaliteiten van ons team moeten we zeker bovenin de subtop mee kunnen draaien!’

Vijf goals
De inwoner van Wierden sloot later aan bij de selectie van HHC Hardenberg en had een lichte achterstand qua ritme. Door ziekte begon Mannes aan het begin van het seizoen een paar keer op de bank, waar hij niet lang daarna een vaste waarde in het team is geworden en inmiddels al vijf goals op zijn naam heeft staan.

Mooie tweede seizoenshelft
HHC beleefde vorig seizoen een heel goede tweede seizoenshelft. Mannes op dit jaar op dezelfde prestatie. ‘Ik denk dat als we doorspelen zoals we na de winterstop zijn begonnen, we een mooi restant van het seizoen tegemoet gaan’. Zelf wil de middenvelder belangrijk zijn voor het team. ‘Inmiddels speel ik nu door blessures in het elftal meer in de rol van aanvallende middenvelder en dit betekent dat ik ook meer voor doel kom. Af en toe een goal maken zou dan ook zeker niet misstaan!’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord