Tim Funke: ‘Promoveren met Zwartemeerse Boys’

Rob Dieperink vervangt Jochem Kamphuis bij spelregelavond
21 januari 2019
Stephan de Vries: ‘Top vier haalbaar voor vv Valthermond’
22 januari 2019

Tim Funke: ‘Promoveren met Zwartemeerse Boys’

FC12 kijkt met verschillende selectiespelers terug op de eerste seizoenshelft, vlak voordat de tweede van start gaat. Vandaag spreken we Tim Funke, verdediger van sc. Zwartemeerse Boys.

Funke speelt inmiddels al zijn achtste seizoen in het eerste elftal van de ‘Boys’. Naast zijn baan als projectvoorbereider bij Tebezo is hij actief als trainer van de vrouwen in zijn woonplaats Zwartemeer.

Geen appeltje-eitje
Na de degradatie van het vorige seizoen heeft Zwartemeerse Boys jaar maar 1 doel, promoveren! ‘Het liefst via een kampioenschap, maar promotie is promotie’, aldus Funke. ‘Met 5 degradanten en een groot aantal derby’s in deze klasse, wisten wij van tevoren dat het geen appeltje-eitje zou worden. De competitie begon goed voor ons, maar in de derby tegen SVBC verloren we onnodig onze ongeslagen status. Daarna ging het qua resultaten weer de goede kant op totdat we tegen Roswinkel en concurrent Alteveer onderuitgingen.’

Momenteel staat Zwartemeerse Boys vierde een heeft de ploeg nog kans om ene periode te pakken. Volgens de verdediger worden iedere wedstrijd voldoende kansen gecreëerd, maar qua afwerking kan het nog beter. ‘Omdat we achterin ook nog niet ervaren genoeg zijn om de nul te houden, lijdt dat te vaak tot onnodig spannende wedstrijden. Hoe ik zelf de eerste competitiehelft heb gespeeld? In mijn ogen, geheel in lijn met het team, niet stabiel genoeg, waardoor ik er ook vaker naast heb gestaan dan mij lief is.’

Kampioen worden
Als ik het niveau van de tegenstanders die wij getroffen hebben vergelijk met wat wij kunnen, zullen we zeker kampioen moeten worden. Om dat te realiseren moeten wij er wel voor zorgen dat we beter met de kansen om gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen, want er zit voldoende kwaliteit in de ploeg. Helaas hebben wij geen hele brede selectie, maar hopelijk vallen de blessures dit jaar mee en kunnen wij het hiermee redden. Vol op jacht naar het kampioenschap, dat is het enige wat ons rest, ook wel eens fijn na jaren in het rechterrijtje te hebben geploeterd’, zo besluit de ambitieuze inwoner van het grensdorp.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord