ZZVV loopt tegen jaarlijks puntenverlies aan in Beilen

EMMS pakt de koppositie tegen Ruinen
21 januari 2019
Rob Dieperink vervangt Jochem Kamphuis bij spelregelavond
21 januari 2019

ZZVV loopt tegen jaarlijks puntenverlies aan in Beilen


BEILEN – Ook in het seizoen 2018/2019 is het ZZVV niet gelukt om te winnen op bezoek bij Fit Boys. In tegenstelling tot de afgelopen jaren ging de ploeg dit keer niet met een punt naar huis maar stond het met lege handen. Op basis van het eigen spel was een punt misschien ook wel te veel van het goede geweest in het koude Beilen. Na ruim negentig minuten stond er een stand van 2-1 op het denkbeeldige scorebord.

In de laatste jaren gaf ZZVV vaak een voorsprong weg in de slotfase in de wedstrijden tegen Fit Boys. Dit jaar moest het echter al snel in de achtervolging omdat de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong kwam. De bal kwam met een stuiter terecht bij Jos Gerding en die besloot van ver de bal hoog over doelman Bas Blanken heen te schieten. Een prima keus want Blanken was kansloos en de bal viel keurig onder de lat binnen.

Een klein kwartiertje later deed ZZVV wat terug. De beste man aan de kant van de Zuidwoldigers, Janou van Veen, snelde niet voor het eerst langs zijn man. Nadat hij ook de tweede verdediger liet staan, behield de buitenspeler goed het overzicht en stelde hij Nick Vredenborg in staat om voor de gelijkmaker te tekenen. Voor Vredenborg betekende het zijn eerste competitiedoelpunt voor ZZVV 1.

Na de gelijkmaker leek ZZVV even door te kunnen drukken. Het kreeg in de persoon van Bram Otten ook twee kansen om op voorsprong te komen. De eerst keer stuitte Otten op doelman Robert Haandrikman en de tweede keer schoot hij vrij voor dezelfde Haandrikman de bal naast het doel. Al snel kregen de geelzwarten de deksel op de neus omdat Fit Boys wel goed met de kansen om ging. Matthijs Bonnen werd aan de linkerflank diep gestuurd en sneed direct achter de verdediging van ZZVV langs. Blanken moest een keuze maken en net op het moment dat hij een stapje opzij zette schoot Bonnen hard in de korte hoek raak.

Direct na rust hing de gelijkmaker heel even in de lucht. Vooral Kevin Vos was dichtbij met een kopbal maar de bal kwam via de paal weer terug het veld in. Het veldspel werd aan de kant van ZZVV steeds slordiger en ook de thuisploeg, die natuurlijk niet hoefde, deed te weinig met de geboden ruimte. Ondanks nieuwe impulsen van de wissels en het naar voren sturen van steeds meer spelers kwam ZZVV tot weinig kansen. In de laatste minuten was het nog één keer dichtbij een punt toen na een standaardsituatie de bal bleef hangen in een bomvolle zestienmeter. Na wat flipperkasteffecten werd duidelijk dat de bal niet over de doellijn kon worden gedrukt. Het lukte mede daardoor beide ploegen in de tweede helft niet meer om te scoren waardoor Fit Boys terecht drie belangrijke punten toe kon bijschrijven.

Opstelling: Blanken; Schinkel, Vos, Mulder, Dijkstra; Hartman (72. Drent), Vredenborg (59. Bulthuis), Reinink; Van Veen, Kikkert (59. Van Dijk), Otten.

Man van de wedstrijd: Janou van Veen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord