Stephan de Vries: ‘Top vier haalbaar voor vv Valthermond’

Tim Funke: ‘Promoveren met Zwartemeerse Boys’
21 januari 2019
Menno Heerkes en Saber Hendriks per direct naar Hoogeveen
23 januari 2019

Stephan de Vries: ‘Top vier haalbaar voor vv Valthermond’

De eerste speelronde na de winterstop heeft alweer plaatsgevonden voor sommige teams. FC12 kijkt samen met selectiespelers terug op de eerste competitiehelft en blikt vooruit op de wedstrijden die nog gespeeld gaan worden. Vandaag spreken we Stephan de Vries, verdedigende middenvelder van vv Valthermond.

De Vries woont sinds zes jaar in Valthermond en is werkzaam bij Rabobank Emmen-Coevorden als adviseur. In zijn vrije tijd speelt hij in het eerste van de plaatselijke trots, maar is hij ook voorzitter van een Cultureel Centrum nr. 11. Een vereniging die zich inzet om de eerste kerk in zijn woonplaats zijn bestaansrecht te laten behouden.

Dubbel gevoel
De middenvelder kijkt met een dubbel gevoel terug op de eerste seizoenshelft. ‘We hebben onze tegenstanders altijd goed partij kunnen bieden en een aantal goede wedstrijd gespeeld. Daarentegen hebben we te weinig punten behaald. Onze verdediging staat als een huis, we hebben weinig tegengoals, maar het afmaken blijft een punt van aandacht.’ Als voorbeeld geeft de Vries de thuiswedstrijd tegen Lemelerveld. ‘Eigenlijk waren we 90 minuten lang de betere ploeg, maar verloren we alsnog met 1-2. Uiteindelijk tipte de trainer van de tegenstander ons als titelkandidaat, maar daar koop je uiteindelijk niets voor.’

De Vries is zelf tevreden over zijn prestaties. ‘Ik weet wat mijn taak en rol binnen het team is en daar richt ik mij op. Ik weet wat ik wel en niet kan en dat ik altijd 200% moet geven. Ik vind dat ik iedere wedstrijd minimaal een 6,5 tot 7 heb gescoord in de eerste seizoenshelft.’

Blessures
Op dit moment kampt de selectie van vv Valthermond met blessures en wat “kleine” pijntjes. ‘We hebben waarschijnlijk wel de tijd om op tijd fit te zijn, gezien de weersverwachtingen voor de maand februari. Daarentegen hebben we een goede brede selectie en moeten we dit met elkaar gewoon op vangen’, aldus de Vries.

Eerste vier
‘Ik verwacht dat we de tweede seizoenshelft voldoende punten gaan behalen om onze doelstelling te realiseren: Eindigen bij de eerste 4. Hier hebben we ook de kwaliteiten voor! We zijn de voorbereiding op de tweede seizoenshelft goed gestart met een trainingskamp en het kwartje moet toch een keer goed vallen. Uiteraard heb je ook op bepaalde momenten geluk nodig, dat de bal net wel goed valt. Als we geen ernstige blessures en schorsingen krijgen, dan verwacht dat we nog een toetje krijgen aan het einde van het seizoen.’

Foto: Kees Rustenhoven

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord