Bastiaan Anbergen: ‘Een hecht team basis voor goede prestaties bij vv EMMS’

Leon Steffens: ‘Vv Schoonebeek moet de stijgende lijn na de winterstop voortzetten!’
24 januari 2019
Edgar Voortman genomineerd voor sportvrijwilliger gemeente Emmen
25 januari 2019

Bastiaan Anbergen: ‘Een hecht team basis voor goede prestaties bij vv EMMS’

FC12 maakt, zo vlak voor de start van de tweede seizoenshelft, de balans op met verschillende selectiespelers. Vandaag is het de beurt aan Bastiaan Anbergen, rechtsback van vv EMMS uit Slagharen.

Anbergen (28) speelt sinds 2008 in het eerste elftal van EMMS, daarvoor speelde hij nog vier jaar voor sc. Lutten. Samen met zijn vriendin woont hij in Slagharen en runt hij samen met zijn vader en broer Jord een installatiebedrijf.

Hecht team
Vv EMMS heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid en staat inmiddels tweede in de ranglijst. Anbergen: ‘We wisten dat de selectie dit seizoen breder zou zijn dan het jaar ervoor. Waardoor er dit seizoen iets meer de halen valt. De verwachting was dat we misschien wel een periode zouden kunnen pakken dit jaar. Ee eerste seizoenhelft is voor ons goed verlopen. Natuurlijk hebben we ook mindere wedstrijden gespeeld maar door de inzet van een echt collectief werden ook die wedstrijden gewonnen. Je kunt wel zeggen dat we een hecht team zijn. We scoorden ook al 40 keer in 12 wedstrijden wat best veel is.’

Hoge verwachtingen
‘De verwachtingen zijn natuurlijk hoog nu we bovenaan staan. Maar we moeten gewoon rustig blijven en elke wedstrijd weer ingaan met de dezelfde instelling als de wedstrijden ervoor. Het is vaker voorgekomen bij EMMS dat het voor de winsterstop goed draaide en na de winterstop het een stuk minder ging, daar moeten we voor waken want iedereen wil altijd van de koploper winnen. Er zullen ongetwijfeld blessures en schorsingen komen maar de selectie is breed en heeft kwaliteit genoeg om dit tot een goed en leuk seizoen te eindigen’, aldus de verdediger.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord