Leon Steffens: ‘Vv Schoonebeek moet de stijgende lijn na de winterstop voortzetten!’

Menno Heerkes en Saber Hendriks per direct naar Hoogeveen
23 januari 2019
Bastiaan Anbergen: ‘Een hecht team basis voor goede prestaties bij vv EMMS’
24 januari 2019

Leon Steffens: ‘Vv Schoonebeek moet de stijgende lijn na de winterstop voortzetten!’

De tweede competitiehelft staat op het punt van beginnen! FC12 maakt samen met eerste elftalspelers de balans op. Hoe verliep de periode voor de winterstop en wat is de verwachting voor het restant van de competitie. Vandaag spreken we Leon Steffens, voorstopper en spits van vv Schoonebeek.

Steffens (21) speelt al zes jaar in het eerste elftal van de groen-roden uit Nieuw-Schoonebeek. In het dagelijks leven is hij werkzaam als elektromonteur bij Eekels.

Slechte start
Vv Schoonebeek startte de competitie slecht door van de eerste zeven wedstrijden er zes te verliezen. Steffens: ‘De verwachtingen voor dit seizoen waren al niet hoog, maar deze start had ik niet verwacht. Afgelopen zomer zijn we een aantal goede spelers verloren, waaronder onze aanvoerder Jan-Willem Wubkes, die voor een sportieve uitdaging naar Sc Erica vertrok. Verder begon voor sommige geblesseerde spelers het seizoen iets te vroeg, waardoor ze nog niet fit genoeg waren om te spelen en er dus bijna een compleet nieuw elftal aan de start van de competitie stond. Gelukkig wisten we na acht wedstrijden weer wat winnen was en begonnen we weer punten te pakken. Waardoor we nu na elf wedstrijden met dertien punten de negende plaats bezetten.’

Middenmoot
Steffens hoopt dat de stijgende lijn in de tweede seizoenshelft wordt voortgezet: ‘Hierdoor hoeven we niet te vrezen voor degradatie. Ik verwacht dat dit ook moet lukken omdat de selectie weer wat breder wordt, doordat Johan Bos en Niek Weitering terugkeren na een langdurige blessure, twee spelers die ik graag weer terugzie in het team. Zelf denk ik dat wij ergens in de middenmoot eindigen en verwacht ik dat Titan of Pesse kampioen wordt. Ondanks de mindere prestaties is de sfeer nog altijd erg goed’, aldus de multifunctionele speler uit Nieuw-Schoonebeek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord